Тържествен концерт „За родителя с любов“

С творчески замисъл и отлична организация се отличи тържественият концерт „За родителя с любов“ посветен на Патронния празник на Средно училище „Йордан Йовков“ на 21. ноември 2023 г.

Училищното ръководство изказва благодарност към: НЧ „Н. Й. Вапцаров-1873“ за предоставената зала за провеждане на концерта; На ТФ „Дунавска младост“ с ръководител г-жа Ел. Атанасова“; на Танцово училище „Приста“ – Русе с ръководители г-жа Тотка Лазарова и г-н Лазар Лазаров; на Институт „Конфуций“, гр. Велико Търново; на СУ „В. Левски“, гр. Русе; на СУ „В. Левски“, гр. Главиница.

Отправени бяха Поздравителни адреси до директора, педагогическия екип, служителите, учениците и родителите от г-н д-р Димитър Стефанов – кмет на Община Тутракан, от директора и колектива на СУ „Христо Ботев“, от г-н Нехат Кантаров, от г-жа Ерчин Осман, ръководител при ЦНСТ и ЦСРИ.

към албума…

В деня на Патронния празник

Тържествено започна денят 21. ноември 2023 г.. Поводът е Патронния празник на Средно училище „Йордан Йовков“. Директорът на училището – г-жа Анка Атанасова поздрави учениците и учителите, пред паметника бяха поставени цветя в знак на почит и уважение към писателя Йордан Йовков. Г-жа Даниела Радулова – уредник и г-жа Йорданка Стойкова – екскурзовод връчиха Поздравителен адрес и подариха книги от името на г-н Петър Бойчев – директор на Исторически музей, град Тутракан.

Денят продължи със спортна надпревара между отборите по волейбол. Към нашите отбори се присъединиха отборите на момичетата и момчетата на СУ „В. Левски“, град Главиница.

снимки…

Литературен конкурс на тема „Създай добро и бъди добро“.

Учениците на СУ „Йордан Йовков“ вложиха своя творчески талант в стихове, разкази и есета и участваха с творбите си в литературния конкурс по повод Патронния празник на нашето училище. Темата „Създай добро и бъди добро“ не е случайна, изборът ѝ е провокиран от идеята за добротворството, която е централна в творчеството на хуманиста и учителя по житейска мъдрост Йордан Йовков. Оценяването на конкурсните творби беше поверено на Елка Стоянова, Венета Александрова и Теменужка Савова, а отличените участници награди директорът на училището Анка Атанасова. Благодарности отправяме към Алпер Шедат и Преслава Маркова – водещи на награждаването.

Поздравления за всички ученици!

Първа възрастова група – 5. – 7. клас /есе/

  1. Дефне Аяз, 5.а клас
  2. Никол Атанасова, 7.б клас

Първа възрастова група – 5. – 7. клас /разказ/

  1. Дженел Поси, 7.а клас Грамота за участие за Александър Йорданов – 5.а клас

Втора възрастова група – 8. – 12. клас /есе/

  1. Диляра Кючук, 10.а клас
  2. Краси Желязкова, 9.б клас
  3. Гергана Андреева, 10.б клас

Втора възрастова група – 8. – 12. клас /стихотворение/

  1. Надя Лазарова, 9.б клас

снимки…

Дискусия на тема “Вирусите – за или против ваксините”

На 20.11.2023 г., по повод патронния празник на СУ “Йордан Йовков” бе проведена дискусия от МО “Природни науки” на тема “Вирусите – за или против ваксините”. Включиха се ученици от 9., 10. и 11. клас. Гергана Андреева от 10.б клас ни разказа за появата и разпространението на испанския грип по времето на Йовков. Иоанна Проданова от 11.б клас представи интересни факти за антибиотиците и “природните антибиотици”. Дилара Мехмед от 11.б клас обясни защо намалява ефективността на антибиотиците и какво представлява антибиотичната резистентност. Юсеин Поси и Каан Кантаров от 10.б клас представиха презентация на тема “Вирусите”, с която ни запознаха по-подробно с видовете вируси, вирусни заболявания и ваксинацията. В дискусията “За или против ваксините” се включиха Мартин Караджов и Надя Лазарова от 9.б клас, Юсеин Поси и Гергана Андреева от 10.б клас, Селма Молла, Силвия Георгиева и Ива Русева от 11.б клас. Позиция в дискусията взе и директорът на СУ “Йордан Йовков” – Анка Атанасова. На събитието присъстваха ученици от 5., 10.б, 11.б клас и учители.

снимки…

Еднодневното културно – историческо събитие

„Ангажирани граждани на съвременна Република България“ е проект, в който взеха участие ученици от СУ „Йордан Йовков“ Тутракан. Проектът е финансиран от Министерството на младежта и спорта със съдействието на Сдружение „Български щит“. Еднодневното културно – историческо събитие включи посещение на къщата- музей „Баба Тонка“ и „Пантеона на Възрожденците“.

снимки…

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.