иновативно училище

ОБОБЩЕН ДОКЛАД ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ИНОВАТИВНИ ДЕЙНОСТИ

ПО ПРОЕКТ ,,УСПЕХЪТ НИ ОБИЧА“

2022-2023 година


Сътрудничество с външни организации

Проекти на учениците, които изучават иновативен предмет „Интерактивен графичен дизайн“

Проекти на учениците, които изучават иновативен предмет „Уеб програмиране“


През учебната 2022/2023 година продължават обученията на учениците по иновативните предмети „Дигитална математика“ в 1. клас, „Интерактивен графичен дизайн“ в 5. клас и „Уеб програмиране“ в 8. клас. Ръководителите са съответно г-жа Елена Николова, г-жа Елена Тодорова и г-жа Нели Манчева.

През настоящата година новите първокласници навлязоха в света на дигиталната математика, решават задачи с игрови подход, което им помага да затвърдяват математическите си умения.

Петокласниците използват платформата design.programiram.com, за да се научат да използват правилните инструменти за рисуване, да прилагат цветови схеми, да създават векторно изображение.

В часовете по Уеб програмиране осмокласниците изпълняват инструкции в платформата programiram.com като пишат html код и стилизират в CSS. Придобитите умения ще използват за създаване на собствени уеб сайтове.

 

Предвидените срещи с представители на фирми, които се занимават с графичен дизайн и SEO оптимизация ще спомогнат за по-добрата информираност на учениците – приложението на графичния дизайн и уеб програмирането в дейности от професионално равнище.

 

НП „Иновации в действие“

Проект „Успехът ни обича“

 

 

 

 

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.