Добро за добро … „Нужна е усмихната и слънчева душа.

Нужна е сърдечна и приятелска ръка –

За да прелетиш над пропастта в беда.„ … Клас ЗЛАТНО СЪРЦЕ – това е най-високата оценка по Човечност, за което учениците от 3.б клас при СУ “Йордан Йовков“, гр. Тутракан отвориха своите сърца към трагедията в Царево, още на 15.09.2023 г.

Изпратихме своите пожелания с надежда за помощ на децата от СУ „Никола Йонков Вапцаров“, гр. Царево. Да направиш това, значи не си сам и можеш да продължиш, защото имаш дейни родители и подкрепа от своите учители.

Благодарим на Наталия Любенова за идеята и на всички родители от класа, които я подкрепиха!

Класът на Анелия Христова и Валя Петрова…   КЛАС ЗЛАТНО СЪРЦЕ!

Снимки…

Изучаване на иновативни предмети за четвърта поредна година.

Преди настъпването на Новата 2024 година, учениците изучаващи иновативни предмети в училище преминаха няколко курса от дигитална математика, интерактивен графичен дизайн и уеб програмиране. Учениците от първи, пети и осми клас вече усвоиха понятия, умения и знания в интерактивната платформа programiram.com, която е основа за иновативните предмети. В резултат от това учениците рисуваха новогодишни картички, получиха значки за успешно преминат курс.

Иновативните предмети се изучават за поредна четвърта година в нашето училище. Сегашните осмокласници, които тази учебна година усвояват знания по уеб програмиране са преминали обучението и по интерактивен графичен дизайн в пети клас. До края на учебната година предстоят срещи с родители и представители на фирми както и споделяне на добри практики на междуинституционално ниво.

С пожелание за успех в иновациите!

към албума…

Футболна среща

На 20.12.2023 г. се състоя оспорвана и динамична футболна среща между отбори на двете училища в гр. Тутракан- СУ „Христо Ботев“ и СУ „Йордан Йовков“ , сформирани в изпълнение на НП „ Заедно в изкуствата и спорта“ с ръководители г- н И. Спасов и г- н Т. Асан. В отборите участват ученици от начален етап. Приятелската футболна среща беше емоционална и вълнуваща до последната минута. Победител беше отборът на СУ „Йордан Йовков“. Мачът приключи с резултат 7:3.

До нови футболни срещи!

към албума…

Коледна вечер на математиката

В навечерието на Коледните празници учениците от 1.а клас представиха пред своите родители една забавна Коледна вечер на математиката. Препълнената стая се огласи от весели стихове за царицата на науките, песни, много смях и настроение. Децата показаха пред гостите своите умения да събират и изваждат до 10. Учениците поздравиха всички присъстващи с коледни песни и наричания за здраве и берекет през новата година. Скъп и очакван гост бе Дядо Коледа, който раздаде подаръци на всички малчугани. Празненството уважи и г-жа Маргарита Манолова – главен учител в СУ ,,Йордан Йовков“, която поднесе подарък и поздрави първокласниците за великолепното представяне. Организатори на празника: Даниела Кръстева – класен ръководител на 1.а клас и Светлана Николова – учител в ГЦОУД.

към албума…

Общински турнир по тенис на маса

На 16 декември 2023 г., в СПИ „Христо Ботев“, с. Варненци се проведе общински турнир по тенис на маса. Участие взеха ученици от СУ „Йордан Йовков“, гр. Тутракан. На първо място сред момичетата е Полина Кадикянова, на второ място – Надя Лазарова, а на трето място е Десислава Симова.

снимки…

Коледни дарове

В навечерието на КОЛЕДНИТЕ И НОВОГОДИШНИТЕ ПРАЗНИЦИ, на 15.12.2023 г. се проведе спектакъл на учениците от начален етап- „Коледни дарове“ при СУ „Йордан Йовков“, гр. Тутракан в централното фоайе на училището.

Спектакълът беше вълнуващ и емоционално зареждащ!

към албума…

Междурегионално състезание на тема: „Някои подаръци са повече от обикновен подарък“

На 15.12.2023 г. дванадесет дванадесетокласници от СУ „Йордан Йовков“, гр. Тутракан, с ръководител г- жа Мария- Луиза Спирова- педагогически съветник взеха участие в Междурегионално състезание организирано от РУ „Ангел Кънчев“, гр. Русе на тема: „Някои подаръци са повече от обикновен подарък“.

Те се съревноваваха със 170 ученици на тяхната възраст от 7 области в България. Състезанието беше организирано от Катедра „Мениджмънт и Социални дейности“ при РУ „Ангел Кънчев“ като характера му беше с бизнес насоченост.

Поздравления за нашите ученици и тяхното представяне, а именно: Гергана Бончева, Пламена Димитрова, София Петрова, Геновева Петрова, Дилек Аяз, Семих Садък, Алтан Амза, Синем Неджати, Силвена Енчева, Леон Вълков, Джесика Могарова, Спартак Слободанов- всеки от тях получи сертификат, което им дава възможност за предварително записване в специалностите: „Бизнез мениджмънт“, „Публична администрация“, „Социални дейности“ или „Информатика и информационни технологии в бизнеса“ на Русенски университет „Ангел Кънчев“ за учебната 2024/2025 г.

Успех в последващите им начинания!

снимки…

Второ място в Областен литературен конкурс „За него – Живота…“

„И така, ето ме, петнадесетгодишен с обновена гледна точка, че животът и вярата съществуват ръка за ръка. Вярата е сила, тя изтри страха и ми показа какво е животът – „За него живота – направил бих всичко“. Това е част от есето на Мартин Караджов от 9. „а“ клас, който зае призовото второ място в Областния литературен конкурс „За него – Живота…“, организиран от СУ „Никола Й. Вапцаров“ – град Силистра. Награждаването се състоя на специална церемония и ние сме горди, че нашият деветокласник представи достойно СУ „Йордан Йовков“!
Желаем му още творчески успехи!
Информация: г-жа Мариета Спирова – учител по български език и литература

Никулден един от важните православни празници. Посветен е на свети Николай Чудотворец, който се почита като избавител на пленниците и покровител на моряците, пътешествениците, търговците и банкерите. Празникът в СУ „Йордан Йовков“- гр. Тутракан беше отбелязан в навечерието му на 05.12.2023 г.. от учениците на допълнителна подкрепа заедно с ресурсните им учители г- жа Д. Нейчева и г- жа Д. Христова. Техен гост беше презвитера Калина Михайлова, която им разказа историята на празника. С нейна помощ те сготвиха рибена чорба по стара тутраканска рецепта. Срещата беше емоционална и интересна.

Снимки…

Информацията предостави Мария-Луиза Христова – педагогически съветник

 

Беседа на тема: „Обреди и обичаи в нашия роден край“

На 05.12.2023 г. в СУ „Йордан Йовков“, гр. Тутракан се проведе беседа на тема: „Обреди и обичаи в нашия роден край“ от презвитера Калина Михайлова, след която се състоя и благотворителната томбола посветена на православния християнски празник „Никулден“ с кауза: „Реновиране на училищната библиотека!“

Благодарим на всички ученици, родители и учители, които отново активно се включиха и участваха в събитието!

Специални благодарности на нашите гости: МКБППМН- гр. Тутракан, ЦОП- гр. Тутракан, ОЦИД- гр. Тутракан, г- жа Красимира Нейчева- дългогодишен библиотекар в СУ „Йордан Йовков“-  гр. Тутракан за съпричастността, която проявиха за пореден път, чрез дарените средства!

Вашето съдействие е ценно за нас!

Снимки…

Информацията предостави Мария-Луиза Христова – педагогически съветник

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.