Сътрудничество с външни организации

СЪТРУДНИЧЕСТВО НА ИНОВАТИВНОТО УЧИЛИЩЕ С ВЪНШНИ ОРГАНИЗАЦИИ
е акцентът в дейността през настоящата година на проект „Успехът ни обича“, с който Средно училище „Йордан Йовков“ стана част от списъка на иновативните училища и вече три поредни години работи.
Именно това бе и поводът учениците от 5. клас, включени в групата по Интерактивен графичен дизайн, с ръководител Елена Тодорова, да се срещнат с графичния дизайнер Денислав Калдарев, който ги запозна с приложението на компютърната графика в професионалното развитие, с видовете дизайн, с начина, по който се подготвят графични проекти.
Нескрит интерес у учениците предизвикаха личните проекти на Денислав Калдарев, за изпълнението на които е бил ангажиран, за времето, което е необходимо, за да станат реалност и много други тънкости от професионалната работа на графичния редактор.
След срещата учениците споделиха желанието си да продължат да опознават необятния свят на графичния дизайн.

Учениците изучаващи предмета „Уеб програмиране“ се срещнаха с Еслин Каранасуф – програмист.
Осмокласниците, с ръководител Нели Манчева имаха възможността да се запознаят с практикуващ програмист в лицето на младия асистент по Функционално програмиране към СУ „Св. Климент Охридски“ – Еслин Каранасуф. Срещата днес, 8.06.2023 г. е поредната като дейност за нашето училище, което за трета поредна година е в списъка на иновативните училища и реализира проекта „Успехът ни обича“.
Еслин е възпитаник на СУ „Йордан Йовков“ , изучава Компютърни науки и Изкуствен интелект в СУ „Св. Климент Охридски“, а сега е софтуерен разработчик и асистент в университета.
Еслин разговаря с учениците от 8. клас за софтуерното инженерство, за уменията и качествата, които трябва да притежава софтуерния инженер. Осмокласниците, чиито програмни познания са само начални, получиха насоки как да се развиват в уеб програмирането, кои са плюсовете и минусите в тази сфера.
Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.