Да съхраним българския дух!

Бинарен урок – изобразително изкуство и музика в 3.б клас по случай празника на НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ.

Един ден в годината не стига, за да прозрем жаждата на предците ни за знание и просвета, на тези, които събуждат умовете! ПОКЛОН БУДИТЕЛИ НАРОДНИ! Празник на големите българи, който събуди интереса на учениците към учителя, като БУДИТЕЛ и идеята „КАК БИХТЕ НАРИСУВАЛИ СВОЯ УЧИТЕЛ“. Това беше темата на урока, подготвен и реализиран от г-жа Анелия Калдарева преподаваща музика в 3.б клас и г-жа Анелия Христова класен ръководител на 3.б клас. Учениците изобразиха своите идеи не само с четка и бои, но и с музика. Те представиха неузнаваемо интересни предложения, които отразяваха тяхната представа за образа на учителя – учителят като слънце, учителят като гълъб, учителя като разтворена книга, учителя като композиция. Скъп гост за нас беше г-н Аурел Стоянов, защото благодарение на неговия професионален опит малките ученици за първи път рисуваха върху платна и усвоиха различни техники.

Един от най-вълнуващите моменти за третокласниците бе срещата със съвременен будител, Петьо Стойчев дългогодишен актьор в театрална група към читалището в града. Благодарихме, презентирахме, демонстрирахме музикални способности. А сладкодумният БУДИТЕЛ с мъждукаща лампа в ръка ни пренесе години назад във времето на просветлението!

Гости на урока бяха: г-жа Анка Атанасова, директор на училището, г-н Порязов, инспектор от РУО-Силистра, учители и учениците от четвърти клас.

Благодарим за споделените вълнения от този светъл празник! Честит 1.ноември БУДИТЕЛИ!

към албума…

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.