архив

На 18.06.2010 год., в Обреден дом – гр. Тутракан, Соня Златарова – Директор на СОУ "Й. Йовков" тържествено връчи дипломите на зрелостниците от Випуск 2010.
 Павел Златаров от Хб клас е четвърти в страната на националния кръг на международното състезание "Лингвистично кенгуру" с френски език. На международния кръг на състезанието Павел зае второ място.
Ръководител на ученика е г-жа Росица Иванова – учител по френски език.
Награждаването на лауреатите се състоя на 12 юни 2010 год. в гр. София.
 


Най-българският ден – 24 май – денят на българската просвета и култура и славянската писменост ни събра в училище. Ученици, учители, родители и гости празнуваха заедно и изпратиха абитуриентите от Випуск 2010.
 


 

Артклуб “Звездици” реализираха своя проект “Вълшебство на детското творчество”. На 22.05.2010 год бе предоставена сцена за изява на талантливите деца от община Тутракан.


 

“ Те жив са отлик на духа народни,

 

а той не мре, и дор сърца туптят

от скръб и радост в наший край свободни,

и мойте песни все ще се четат…”

Иван Вазов

По повод 160 години от рождението на великия български класик Иван Вазов се проведе литературен урок “Радини вълнения”. Организатори бяха Образцово Народно читалище “Н. Й. Вапцаров” и СОУ “Й. Йовков”. На 20.05.2010 год в залата на читалището учениците от шести и седми клас с ръководители Елка Стоянова и Венета Александрова изиграха ролите на Рада, Бойчо Огнянов, Стефчов, Райна, Събка и др.

 

Тази година учениците от Випуск 2010 са номинирани за приза "Най-добър" в следните категории: родноезиково обучение, чуждоезиково обучение, математика, информатика и информационни технологии, обществени науки, природни науки и физическо възпитание и спорт.
 


Класираните ученици в конкурса "Златна писалка" бяха наградени на 28.04.2010 год. в залата на Общинския съвет.
 


Отново класиран
 

От 23 до 25 април 2010 година във Ваканционен комплекс “Островче”, с. Островче, обл. Разград се проведе за четвърти път Националното състезание по Web дизайн и Интернет програмиране. В него за втори път взе участие ученика на СОУ “Йордан Йовков” Мирослав Петров Апрозянов, с ръководител г-жа Веселина Костадинова-учител по Информатика и Информационни технологии. Състезанието е отлично организирано, подкрепяно от много спонсори и наградния фонд е над 3000 лв.

От класираните след първи кръг 22 проекта, в категория Интернет програмиране – СОУ “Йордан Йовков”, гр. Тутракан е на трето място в категорията (след ПГМЕТ, гр.Пазарджик и НПМГ “Акад. Л. Чаталов”, гр.София).


 

От 26.04. до 2.05.2010 г. гости на нашето училище са представители от пет европейски страни – Италия, Турция, Германия, Полша и Норвегия. Посещението им е по програма "Коменски – Учене през целия живот" и реализирането на международния проект на тема "Биотехнологията – ще нахрани ли света? – Предимства и недостатъци на ГМО".


 

Във връзка със седмицата на детската книга на 21 април 2010 г. от 11.30 часа в централното фоайе на СОУ ,,Й. Йовков" атрактивно бе представен открит урок ,,Спътници на детството". Участваха ученици от АРТКЛУБ ,,Звездици". Те представиха лично творчество, драматизираха произведения на известни български автори на детска литература, включени в учебното съдържание, рецитираха и пяха любими песни.

Гости на урока бяха децата от ЦДГ ,,Патиланчо" и всички ученици от начален етап на училището.

Представянето е част от проекта ,,Книгата до всеки".

 

 

Вашият коментар

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.