Участие в „Многознайко“ – национално състезание по математика

На 17.11.2022 г. се проведе есенния кръг на националното състезание „Многознайко“ в област математика. Участваха ученици от 5., 6. и 7. клас. Ивелина Петкова – 5.а клас, Никол Атанасова – 6.б клас, Ефе Ахмед – 7. клас, Самуил Панчев – 7. клас завоюваха бронзови медали.

Ръководители на учениците са г-жа Н. Куманова, г-жа В. Николова, г-жа М. Николова.

Снимки…

Седмица на професиите

“Седмица на професиите” през погледа на най-малките – под това мото премина денят за учениците от 1.а, 1.б, 2.б, 3.а, 3.б, 4.а, 4.б клас в СУ “Йордан Йовков”, гр. Тутракан на 22.11.2022 г.

Гостуваха ни представители от “Център за кариерно ориентиране”, гр. Силистра – Кремена Петрова, Стела Павлова, Пламена Боева. Тяхната основна задача беше да наградят учениците от начален етап за участието им в тази кампания за създаването на изследователски проект.

Целта на инициативата е да се активира изследователският интерес, да се подкрепи работата в екип, да се повишат знанията и уменията, да се извлича и ползва информация за света на професиите, която да обогати и образова учениците.

Снимки…

Информацията предостави: Мария-Луиза Христова – педагогически съветник

Открит урок на тема „Християнските добродетели в творчеството на Йовков“

По повод седмицата, посветена на патронния празник на училището, на 22.11.2022 г. ни гостува г- н Огнян Узунов, представител на Русенската митрополия и русенски университет  „Ангел Кънчев“, с урок на тема: „Християнските добродетели в творчеството на Йовков“.

В урока участваха ученици от 10. б клас с учител по български език и литература г- жа Гинка Георгиева, 12. а и  12. б с учител по български език и литература г- жа Диляна Търпанова. На урока присъстваха г- жа Анка Атанасова- директор, г- жа Елка Стоянова- учител по български език и литература, г- н Николай Николов учител по философия. Гост на събитието беше Екатерина Николова- Цанева, уредник на Исторически музей, гр. Тутракан.

Учениците се включиха с ентусиазъм в разискване на християнските категории за морал и грях в разказа „Албена“. В края на урока дискутираха вечната тема за любовта.

Организатори на събитието бяха: г- жа Димитричка Христова, г- жа Елена Тодорова, г- жа Вероника Атанасова

Снимки…

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.