Ревю на етносите

Международният ден на толерантността – 16 ноември, събра в едно разнообразието от цветове на народните носии на етносите. Ревюто, което представиха учениците бе подготвено от ръководството и социалните работници към училището със специалното участие на г-жа Калина Михайлова от с. Шуменци и г-жа Галина Салъф от с. Преславци. Представена бе красотата на българската, турската, циганската, индийската и казахстанска носия. Участниците бяха поздравени от г-жа Анка Атанасова – директор на училището, от г-н Нехат Кантаров – председател на Общински съвет, гр. Тутракан. Вкусна и добре аранжирана беше кулинарната изложба, подготвена от родителите на нашите ученици.

Снимки: Калина Грънчарова, в-к „Тутракански глас“

Участие в международното състезание „Бобър“

Достойно представяне на ученици от 5. и 7. клас на международното състезание „Бобър“. На 6 ноември се проведе тази година състезанието, в което взеха участие петокласниците – Дейвид Димитров, Ивелина Петкова и Борислава Атанасова и седмокласниците – Преслава Маркова, Валери Слободанов, Дария Михайлова и Самуил Панчев. За 30 минути учениците трябваше да се справят с 18 логически задачи в областта на информатиката и компютърната грамотност.

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.