Празник на Природните науки

Празник на Природните науки организираха г- жа Т. Мехмед, г- жа В. Генова и г-жа Б. Симеонова за техните ученици по повод седмицата посветена на патронния празник на училището. Учениците представиха презентации на различни теми: „Големият взрив“- Виктор Горанов от 10.б клас и „Технологии в медицината“- Кристиян Тодоров и Сесил Йешилли от 12.б клас. Албена Стоянова от 8.б клас  разказа интересни факти за водата. Интересни опити представиха:

Айлин Халиибрямова – Получаване на кислород;

Мартин Караджов – Химически хамелеон;

Али-Джан Садък – Фантастичното дърво;

Селин Ниази – Слонска паста;

Сесил Йешилли – Горене на сяра в чист кислород и Огън под вода;

Селма Молла и Дилара Мехмед– Горящи ръце.

Седмокласниците и осмокласниците се състезаваха в решаването на химически задачи. Присъстващите ученици се справиха с предизвикателството да въведат химични понятия в предварително подготвената кръстословица от г-жа Тиджен Мехмед, учител по химия и опазване на околната среда. С  интерес наблюдаваха случващото се учениците от 5. и 11. клас, ръководството на училището и учители.

Към албума…

Четене на откъси от Йовкови разкази на чужд език

По повод седмицата, посветена на патронния празник на училището, Методичното обединение по Чужди езици организира „Експресивно четене на откъси от Йовкови разкази на чужд език“. Учениците имаха предизвикателството да напишат послание на чужд език с думи, които най- добре описваме творчеството му.

Снимки: Мартина Георгиева – социален работник

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.