Полицаи от РУ – Тутракан представиха своята професия пред ученици от първи клас

smart

Служители от РУ – Тутракан представиха професията „Полицай“ пред ученици от 1.а и 1.б клас от СУ „Йордан Йовков“. Учениците посетиха Районното управление в града, за да могат на място да се запознаят със средата, в която работят местните полицаи. Служителите на реда по достъпен начин разказаха за своята дейност, демонстрираха технически средства, щитове и бронежилетки, които най-любопитните можеха да изпробват.

В резултат децата, подпомогнати от своите учители – г-жа Е. Николова, г-жа С. Кодак и г-жа М. Манолова, създадоха кратък филм, в който разказват за професията на полицая. Така, с подкрепата на служителите на РУ – Тутракан, първокласниците успешно се включиха в инициативата „Месец на професиите“ на Центъра за кариерно ориентиране в град Силистра. Кампанията има за цел превенция на рисковото поведение, активиране на изследователския интерес в ранна ученическа възраст, подкрепа на работата в екип и повишаване на знанията за света на професиите.

Снимки…

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.