Ден на Европа – 9 май

На 09.05. отбелязваме „Ден на Европа“ – символ на мир, солидарност и единство. В нашето училище обаче тази година решихме да променим перспективите и да преживеем нещо уникално! Учениците бяха в очакване на нещо различно, защото учителите от начален и учителите от прогимназиален/гимназиален етап си размениха местата. Това беше вълнуващо приключение, което не само разнообрази учебния процес, но и ни научи на нови неща и засили връзките между нас.

Учителите, които взеха участие в тази дейност бяха: г-жа Даниела Кръстева, г-жа Мария Стойкова, г-жа Маргарита Манолова, г-жа Румяна Младенова, г-жа Мариета Спирова, г-жа Шенел Кантарова, г-жа Биляна Димитрова, г-жа Величка Николова, г-н Николай Николов, г-жа Тиджен Мехмед, г-жа Бисерка Симеонова, г-н Красимир Генов, г-жа Нина Михова, г-жа Анелия Чолакова, г-жа Невянка Иванова, г-жа Росица Цанева, г-н Георги Ройбов, г-жа Светлана Николова, г-жа Мария-Луиза Спирова.

към албума…

Информацията предостави г-жа Мария-Луиза Спирова – педагогически съветник.

Открит урок на тема „Здравословно хранене и хигиена на устната кухина“

На 9.05.2024 г., в деня на отворените врати в СУ „Йордан Йовков“ се проведе по интересен и забавен начин открит урок на тема „Здравословно хранене и хигиена на устната кухина“ с учениците от 3.б клас с класен ръководител Анелия Христова.

Урокът бе проведен от г-жа Бисерка Симеонова, старши учител по биология и здравно образование, г-жа Тиджен Мехмед, преподавател по химия и опазване на околната среда, и техните възпитаници – Дилара Мехмед и Иоанна Проданова от 11.б клас.

В този интересен и нестандартен урок учениците показаха знанията и уменията си по темата. Заедно с родителите си се включиха в играта „Познай по вкуса“, в която се справиха безупречно.

Иоанна Проданова представи презентация с гатанки, които третокласниците отгатнаха безпроблемно, и демонстрира как да поддържаме добра устна хигиена.

В края на урока всички бяха потопени в магията на химията. Дилара Мехмед демонстрира горене на магнезиева лента, което подобрява блясъка на фойерверките, и опита „Невидимо мастило“, който остави учениците смаяни.

Събитието бе уважено от г-жа Анелия Калдарева, заместник-директор по учебна дейност на училището, социален работник Емилия Енчева и родители на третокласниците.

Фотограф на събитието Ива Русева от 11.б клас.

към албума…

Информацията предостави г-жа Бисерка Симеонова.

Тридневно гостуване на учители и ученици в нашето училище –домакин по НП „Иновации в действие“

С приятелство и бъдещо сътрудничество завърши тридневното гостуване на учители и ученици в нашето училище –домакин по НП „Иновации в действие“. От 8 май до 10 май 2024 год. наши гости бяха представители на ЧСУ „Аз съм българче” – гр. Варна, СУ „Св. Климент Охридски” – гр. Пещера и ОУ „Стефан Караджа” – с. Цар Самуил. Иновативната визита бе част от дейностите по проект „Успехът ни обич@“ – развитие на дигиталните умения чрез новаторски учебни предмети“ по Модул 1 „Мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри иновации“ на НП „Иновации в действие“.

В първия ден, събитието уважиха със своето присъствие зам.-кметът на Община Тутракан – Васил Дойнов, председателят на Общински съвет-Тутракан Адем Адем, изп. длъжността директор на Дирекция „Образование, култура, спорт, туризъм и младежки дейности“ в Община Тутракан – Сашка Атанасова, Фатме Османова-Атанасова – ст. експерт „Чужди езици“ в РУО-Силистра, ръководителят на ЦНСТ – Ерчин Осман.

Приятно настроение създадоха изпълненията на младите таланти от Музикално-театрална група и Школата по китара. Директорът на СУ „Йордан Йовков“ Анка Атанасова приветства присъстващите и представи добрата иновативна практика на СУ „Йордан Йовков“ и дейностите реализирани по проекта.

След официалното посрещане, работната среща продължи с публична изява с участието на родители и образователната общност за мултиплициране на иновациите и опита с наблюдение на урок по „Дигитална математика“ във 2. клас.

В следобедните часове заедно с нашите гости посетихме Мемориален комплекс „Военно гробище – 1916 г.“ и новия музей „Тутраканска епопея – 1916 г.“.

На 9 май, учителите на ЧСУ „Аз съм българче” – гр. Варна и на СУ „Св. Климент Охридски” – гр. Пещера представиха своите училища и споделиха своите иновативни практики. Следвани от своите домакини гостите разгледаха архитектурната среда на училището-домакин. Посетени бяха кабинета по география и икономика и лабораторията по химия и опазване на околната среда, за кратко присъстваха в часа по история и цивилизация.

Екипите на гостуващите училища бяха поканени да наблюдават урок по „Интерактивен графичен дизайн“ в 5. клас и  урок по „Уеб програмиране“ в 8. клас.

След кратката дискусия на тема „Дигитални иновации в образованието“  дейността в този ден продължи с посещението на Етнографската къща в комплекс „Рибарска махала“. С посещението на историческите обекти в града завърши заложената интердисциплинарна дейност за този ден „Открий, научи и претвори.“.

към албума…

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.