Тържествено връчване на удостоверенията на учениците от 4.а клас

Изминаха четири години в приятелство, обучение и много участия в състезания и получени отличия. До деня, в който удовлетворени и от успехите на Националното външно оценяване, учениците от 4.а клас получиха удостоверенията за завършен начален етап на образователно-възпитателния процес. С богато изпъстрена програма от стихове и песни на български, английски и немски език бе тържеството в ритуалната зала на Обреден дом, град Тутракан, на 26 юни 2024 г. Учениците получиха и грамоти и медали от Националното финално състезание организирано от Сдружение на българския начален учител както и сертификати за постигнато ниво А1 по английски език. Горди със своите ученици г-жа Стефка Станкова и г-жа Маргарита Иванова в този ден трябваше да се разделят с тях, за да ги поемат в света на големите г-жа Елена Тодорова-класен ръководител и г-жа Нина Михова, за да бъдат и там най-добрите.

Весела ваканция и до нови срещи в пети клас!

Към албума…

Завършване на начален етап на образование на учениците от 4.б клас

С обич и признателност към родители, семейство и учители премина днешното тържество на учениците от 4.б клас. Поводът е тяхното успешно завършване на начален етап на образование и връчването на удостоверенията, което направи г-жа Анка Атанасова- директор на СУ “Й. Йовков”. А г-жа Шенел Кантарова връчи сертификати за завършено ниво А1 по английски език. С благодарност бяха изпълнени песните отправени към гостите в залата на Обреден дом, гр. Тутракан. Г-жа Николинка Славейкова и г-жа Анелия Чолакова – техните начални учители, дали първите уроци, споделиха вълненията на децата. А техният път е пътят на успеха- поемат ги следващите учители- класният ръководител в пети клас- г-жа Вероника Атанасова и г-жа Нина Михова.

Весела ваканция, мили ученици!

Към албума…

Андрей Радославов с Голяма награда

Андрей Радославов от 11.а клас е удостоен с Голямата награда „Участие в експедиция „По обратния път на дедите ни“. Неговият разказ със заглавие „Завръщането“ е отличен от комисията на Националния конкурс за есе, разказ за ученици на тема „Завръщане към корените“ 2024 /Родовата памет е жива/. Конкурсът е организиран от Тракийско сдружение Национална инициатива „Завръщане към корените“ и „По обратния път на дедите ни“. Днес, 24.06.24 год. Андрей бе поздравен от г-жа Анка Атанасова – директор на СУ „Й. Йовков“.

Дипломиране на учениците от Випуск 2024

На официална церемония днес, 18 юни 2024 год., в Обреден дом, гр. Тутракан бяха връчени дипломите на учениците от Випуск 2024. Събитието удостоиха с присъствието си учители и родители на зрелостниците. По традиция, приветствено слово отправи г-жа Анка Атанасова – директор на СУ „Йордан Йовков“:

С диплома в ръка започва едно ново начало, нов етап в живота – към следващо образование или начало на професионален път. Бъдете силни, устремени, постоянни и следвайте така бленуваните мечти!

снимки…

Ден на първокласника

„Ден на първокласника“ в СУ „Йордан Йовков“ е винаги емоционален, пълен с много забавни игри, усмивки и очаквания, но и мъничко притеснение. На 16 юни 2024 година СУ „Йордан Йовков“- гр. Тутракан отвори врати и посрещна своите бъдещи първокласници. Мили деца, този ден беше много важен и специален за Вас, защото за първи път прекрачихте прага на родното училище, за първи път подадохте ръчичка на своите учители, за да Ви поведат по пътя на знанието, за първи път срещнахте своите нови приятели, с които ще крачите по пътя към върха! Мили бъдещи първокласници, пожелаваме Ви вълнуваща и незабравима учебна година! Бъдете смели, амбициозни и следвайте мечтите си! На Вас родители, пожелаваме търпение и любов, с които да споделяте усилията на Вашите деца в техния път към израстване и усъвършенстване! Успех, подкрепа и ясни мисли по пътя към съвършенството!

„С нови весели другари заедно сме ТУК сега, сякаш магията ме грабна и ме води смело за ръка.“

към албума…

Информацията предостави г-жа Николинка Славейкова

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.