Тридневно гостуване на учители и ученици в нашето училище –домакин по НП „Иновации в действие“

С приятелство и бъдещо сътрудничество завърши тридневното гостуване на учители и ученици в нашето училище –домакин по НП „Иновации в действие“. От 8 май до 10 май 2024 год. наши гости бяха представители на ЧСУ „Аз съм българче” – гр. Варна, СУ „Св. Климент Охридски” – гр. Пещера и ОУ „Стефан Караджа” – с. Цар Самуил. Иновативната визита бе част от дейностите по проект „Успехът ни обич@“ – развитие на дигиталните умения чрез новаторски учебни предмети“ по Модул 1 „Мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри иновации“ на НП „Иновации в действие“.

В първия ден, събитието уважиха със своето присъствие зам.-кметът на Община Тутракан – Васил Дойнов, председателят на Общински съвет-Тутракан Адем Адем, изп. длъжността директор на Дирекция „Образование, култура, спорт, туризъм и младежки дейности“ в Община Тутракан – Сашка Атанасова, Фатме Османова-Атанасова – ст. експерт „Чужди езици“ в РУО-Силистра, ръководителят на ЦНСТ – Ерчин Осман.

Приятно настроение създадоха изпълненията на младите таланти от Музикално-театрална група и Школата по китара. Директорът на СУ „Йордан Йовков“ Анка Атанасова приветства присъстващите и представи добрата иновативна практика на СУ „Йордан Йовков“ и дейностите реализирани по проекта.

След официалното посрещане, работната среща продължи с публична изява с участието на родители и образователната общност за мултиплициране на иновациите и опита с наблюдение на урок по „Дигитална математика“ във 2. клас.

В следобедните часове заедно с нашите гости посетихме Мемориален комплекс „Военно гробище – 1916 г.“ и новия музей „Тутраканска епопея – 1916 г.“.

На 9 май, учителите на ЧСУ „Аз съм българче” – гр. Варна и на СУ „Св. Климент Охридски” – гр. Пещера представиха своите училища и споделиха своите иновативни практики. Следвани от своите домакини гостите разгледаха архитектурната среда на училището-домакин. Посетени бяха кабинета по география и икономика и лабораторията по химия и опазване на околната среда, за кратко присъстваха в часа по история и цивилизация.

Екипите на гостуващите училища бяха поканени да наблюдават урок по „Интерактивен графичен дизайн“ в 5. клас и  урок по „Уеб програмиране“ в 8. клас.

След кратката дискусия на тема „Дигитални иновации в образованието“  дейността в този ден продължи с посещението на Етнографската къща в комплекс „Рибарска махала“. С посещението на историческите обекти в града завърши заложената интердисциплинарна дейност за този ден „Открий, научи и претвори.“.

към албума…

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.