Открит урок на тема „Здравословно хранене и хигиена на устната кухина“

На 9.05.2024 г., в деня на отворените врати в СУ „Йордан Йовков“ се проведе по интересен и забавен начин открит урок на тема „Здравословно хранене и хигиена на устната кухина“ с учениците от 3.б клас с класен ръководител Анелия Христова.

Урокът бе проведен от г-жа Бисерка Симеонова, старши учител по биология и здравно образование, г-жа Тиджен Мехмед, преподавател по химия и опазване на околната среда, и техните възпитаници – Дилара Мехмед и Иоанна Проданова от 11.б клас.

В този интересен и нестандартен урок учениците показаха знанията и уменията си по темата. Заедно с родителите си се включиха в играта „Познай по вкуса“, в която се справиха безупречно.

Иоанна Проданова представи презентация с гатанки, които третокласниците отгатнаха безпроблемно, и демонстрира как да поддържаме добра устна хигиена.

В края на урока всички бяха потопени в магията на химията. Дилара Мехмед демонстрира горене на магнезиева лента, което подобрява блясъка на фойерверките, и опита „Невидимо мастило“, който остави учениците смаяни.

Събитието бе уважено от г-жа Анелия Калдарева, заместник-директор по учебна дейност на училището, социален работник Емилия Енчева и родители на третокласниците.

Фотограф на събитието Ива Русева от 11.б клас.

към албума…

Информацията предостави г-жа Бисерка Симеонова.

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.