VII Пролетно състезание по информационни технологии

Наградиха класираните ученици от VII Пролетно състезание по информационни технологии. Негов инициатор и организатор е ПМГ „Св. Климент Охридски“ – Силистра.
Повод за гордост е постигнатото първо място на Мартин Караджов от 9.б клас и второто място на Петя Станева от 5.б клас, на СУ “ Йордан Йовков“, гр. Тутракан.
Участниците разработиха своите проекти в рамките на 75 минути, като петокласниците създаваха компютърна рисунка на тема „Разходка по река Дунав“, а деветокласниците – презентация на тема „Българските градове по поречието на река Дунав“.
Информацията предостави Елена Тодорова – старши учител по информационни технологии.

ИТ Знайковци – 1. – 3. клас

Завръщаме се от юбилейното /15 години/ национално състезание ИТ Знайко. Учениците от 1., 2. и 3. клас показаха отлични умения като компютърни художници и малки програмисти. Първокласничката Сема Саваш е на първо място, а на трето място е Мирай Юмер от трети клас. Грамота за композиция и дизайн получи Лея-Даная Милкова от първи клас, грамота за оригинална идея получи Сияна Димитрова от втори клас, грамота за сюжет получи Мартин Маринов от трети клас. Отлично се представиха и бяха удостоени с грамота Валерий Коренков от първи клас, третокласниците Сияна Манолова и Кристиян Иванов. На състезанието от 26.04. до 28.04.24 г. , в к.к. Пампорово учениците показаха, колко добри танцьори и певци са във вечерта на талантите. Ръководители на учениците са г-жа Елена Николова и г-жа Нели Манчева. Благодарим на организаторите на състезанието! Благодарим ви ученици за сериозното отношение и представяне! Благодарим на родителите за подкрепата!

към албума…

Честит Лазаровден!

Днес, 27 април е най-цветния момински празник, затова лазарките при
СУ „Йордан Йовков“-Тутракан облякоха своите красиви носии и се закичиха с нежни венчета, пяха, танцуваха и наричаха за здраве и благоденствие! ????????
Честит Лазаровден на всички и нека вярата и щастието да влязат във всеки дом!???????? Нека чудото на Лазаровото възкресение озари всеки дом,а денят да бъде щедър на здраве, късмет и малки вълшебства!
Обичайте се,прощавайте и нека надеждата ви дава сили за по-добри дни!
Закриляни и благословени бъдете!

Да пазим Земята! Тя е нашият единствен дом!

На 25.04.2024 г. директорът на СУ „Йордан Йовков“, гр. Тутракан  г-жа Анка Атанасова връчи наградите на отличените ученици в конкурс, посветен на 22 април – Ден на Земята, на тема: „Да пазим Земята! Тя е нашият единствен дом!“, със следните категории: Компютърна рисунка и Видеоклип. Той е организиран от г- жа Елена Тодорова, старши учител по информатика и информационни технологии, която изработи регламента за участниците и Ученическия съвет с ръководител Мария-Луиза Спирова, педагогически съветник.

Отличени ученици начален етап, първа възрастова група, категория: компютърна рисунка с ръководител г- жа Елена Николова, старши учител начален етап:

  1. място:

Сема Сейрани, 1.а клас

Радина Кирилова, 2.а клас

Симеон Стефанов, 2.а клас

  1. място:

Деяна Николова, 2.а клас

Стефани Пенева, 2.а клас

Лея-Даная Милкова, 1.а клас

  1. място

Алара Адамова, 2.б клас

Елеонора Здравкова, 2.а клас

Антони Гайдарджиев, 2.а клас

Специална награда за видеоклип получиха учениците от 1.а клас с ръководител г- жа Св. Николова, старши учител ГЦОУД.

към албума…

Отличени ученици прогимназиален етап, втора възрастова група, категория: компютърна рисунка с ръководител г- жа Елена Тодорова, старши учител по информатика и информационни технологии:

  1. място:

Габриела Димитрова, 5.а клас

Кристина Пенева, 5.а клас

  1. място:

Георги Русев, 5.а клас

Каан Мехмед, 5.а клас

  1. място

Беркай Мямиш, 5.а клас

Мелек Русанова, 5.а клас

към албума…

Отличени ученици гимназиален етап, трета възрастова група, категория: видеоклип с ръководител г- жа Нели Манчева, старши учител по информатика и информационни технологии и г-жа Пенка Иванова, старши учител по информатика и информационни технологии:

  1. място:

Андрей Радославов, 11.а клас

  1. място:

Десислава Дякова, 9.а клас

  1. място

Берксан Джавит, 11.б клас

До нови творчески срещи!

към албума…

Областен конкурс за детска книжка „Моят род“

На 24 април 2024 г. в ПМГТ „Владимир Комаров“, гр. Силистра, се проведе  награждаване на класираните участници в Областния конкурс за детска книжка „Моят род“, организиран от РУО град Силистра. Тържественото връчване на наградите бе посветено на Международния ден на детската книга и на 23 април – Световен ден на книгата и авторското право.
Госпожа Габриела Миткова, началник на РУО – Силистра, поздрави нашите най-малки участници  и връчи грамоти и награди на победителите:
Първа награда спечели Траян Радулов от 1.а клас, СУ „Йордан Йовков“ гр. Тутракан.
Втора награда спечели Владислав Маринов от 2.а клас, СУ „Йордан Йовков“ гр. Тутракан.
Трета награда спечели Деяна Николова от 2.а клас, СУ „Йордан Йовков“ гр. Тутракан.
Поздравления за всички ученици, които участваха и допринесоха с творчеството си! Горди сме с техните резултати! Надяваме се, че тази награда ще бъде стимул за тях да продължат да изразяват себе си  и да проследят своите творчески умения.
Информацията и снимковия материал предостави: г-жа Сабире Кодак
снимки…

Великденски ден на творчеството- арт ателие

На 23.04.2024 г. в СУ „Йордан Йовков“, гр. Тутракан  се проведе: „Великденски ден на творчеството- арт ателие“, на който учениците заедно с родителите си се забавляваха и твориха заедно. Създадоха красиви декорации, които след това ще бъдат предоставени за Общинския Великденски благотворителен базар, който ще се състои на 27.04.2024 г. в парк „Христо Ботев“. Всички училищни експонати бяха подготвени с грижа и внимание, за да можем да допринесем за благородната цел.

Благодарим на всички участници за съдействието и  подкрепата!

Организатори: Емилия Енчева- социален работник, Мария-Луиза Спирова- педагогически съветник

снимки…

Тутраканиада -2024

Комплексен шампион на Тутраканиада -2024 е СУ “Йордан Йовков“ и заема първо място в отборното класиране /9 първи места, 7 втори места, 6 трети места/.

Отличените ученици са:

Леа Караджова – първо място скок дължина от място, второ място – бягане 300 метра – 6.а клас

Дария Георгиева – първо място бягане 300 метра, второ място скок дължина от място – 6.б клас

Пламен Тодоров – първо място скок дължина от място, второ място бягане 600 метра – 6.a клас

Наджи Наджи – трето място хвърляне на медицинска топка – 6.а клас

Християна Тодорова – трето място скок дължина от място – 6.а клас

Баръш Басри – второ място скок дължина от място – 7.б клас

Мелис Кашчилар – първо място бягане 300 метра – 7.а клас

Кейт Димитрова – второ място бягане 300 метра -7.а клас

Незир Мехмед – първо място бягане 600 метра, първо място скок дължина от място – 8.а клас

Джанер Савков – трето място на 600 метра – 8.а клас

Надя Лазарова – първо място скок дължина от място за 9.- 11.клас момичета, първо място на бягане 300 метра за момичета 9.-11.клас, хвърляне на медицинска топка за 9. 11. клас, второ място, второ място на скок дължина за 7.-8. клас

Озан Орхан – трето място мед. топка, трето място бягане на 600 метра – 9.а клас

Иван Иванов – първо място хвърляне на медицинска топка – 9.а клас

Мартин Киранов – трето място скок дължина от място – 9.а клас

снимки…

Международен ден на планетата Земя

Днес 22.04.2024 г. учениците от 9.б, 10.б и 11.б клас профил „Природни науки“ при СУ „Йордан Йовков „, посетиха дестилерия в с. Белица по повод Международен ден на планетата Земя. Проведе се бинарен урок по биология и здравно образование и химия и опазване на околната среда на тема: „Наблюдение, експеримент, изследване на етерични масла“. Интересни факти за морфология, състав, история и приложения на лавандула, роза дамасцена, мента, маточина и риган бяха представени от следните ученици: Гергана и Юсеин от 10.б, Мелиса, Ралица, Даниела и Иоанна от 11.б, Ана-Мария, Надя, Албена, Мартин, Краси и Йоана от 9.б клас. За състава и строежа на видовете мазнини и масла експеримента бе представен от Дилара от 11.б клас. За парната дестилация и за цикъла на производство на етерични масла ни запозна председателят на кооперацията г- жа Петра Пенчева в с. Белица, а за дестилаторите и за технологичния процес ни запозна агроинженера Мустафа Мухарем. Инициативата за провеждането на урок- екскурзия е на зам. директора по учебната дейност г- жа Анелия Калдарева. Учениците бяха подготвени от Бисерка Симеонова, ст. учител по биология и здравно образование и Тиджен Мехмед, учител по химия и опазване на околната среда. Гости на събитието бяха Марияна Йорданова бивш учител по БЗО на присъстващите ученици и Марлена Теодорова- общественик. Фотографи на събитието бяха Иоанна и Ива от 11.б клас.

към албума…

Национално състезание „ИТ Знайко“, 5. -9. клас

С призови места за СУ „Йордан Йовков“, гр Тутракан приключи Националното състезание „ИТ Знайко“, 5. -9. клас, което се проведе от 19 до 21 април в к.к. Пампорово.
Айлин Халиибрямова е първа сред връстниците си седмокласници в раздел „ИТ“. Специална награда за дизайн в 7. клас, ИТ – Никол Атанасова. Специална награда за оригинална идея – Самир Рашид, 7. клас. Сред екипите от 7. клас втори е екипът седмокласнички Полина Кадикянова и Дженел Поси.
На трето място сред шестокласниците е Борислава Атанасова.
Отлично се представиха още Кристиян Маринов от 7. клас и Георги Павлинов и Божидар Кръстев от 6. клас.
Горди сме с постигнатите успехи при многобройната конкуренция от цялата страна.

„Българин да се наричам….“

Никол Атанасова от 7.б клас спечели първо място в Областния национален конкурс „Българин да се наричам….“, организиран от ОУ „Иван Вазов“, гр. Силистра. Призовото място Никол получи за свое стихотворение, посветено на любовта към родината. Дипломи за отлично представяне получиха Полина Кадикянова и Дженел Поси от 7.а клас. Наградите връчи госпожа Анка Атанасова, директор на СУ „Йордан Йовков“, гр. Тутракан.

Информацията предостави Жоржета Йорданова- учител по български език и литература

снимки…

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.