Третият етаж празнува 3-ти март

На 29.02., се проведе интердисциплинарно състезание ,,Третият етаж празнува 3-ти март“.
Четири отбора с представители от 6.а, 6.б, 7.а, 7.б, 8.а клас показаха отлични знания по история и цивилизация, география и икономика, български и английски език. Учениците се впуснаха в интересната надпревара с много хъс и мотивация.
Всеки учител беше подготвил предизвикателсво, свързано с неговия предмет и с Деня на Освобождението на България.
Всички участници бяха наградени от г-жа А. Атанасова, директор на СУ ,,Йордан Йовков“.
В края на награждаването г-жа Кантарова прочете преведения от децата химн на Република България, с пожелание химнът в бъдеще да бъде изпълняван в тяхна чест.

Награждаване, първи кръг на ИТ Знайко

Избрахме 1 март, за да връчим грамотите и сертификатите на изявените ученици в първия кръг на националното състезание ИТ Знайко. Тази година първокласниците и второкласниците, които участваха са в групите изучаващи иновативния предмет Дигитална математика. А учениците от 6. и 7. клас са изучавали Интерактивен графичен дизайн и показаха на състезанието уменията си в областта на информационните технологии.

към албума…

ОТ ЧЕРТЕЖА ДО КОДА: ПРОЕКТИРАЙ СВОЙ ДОМ С ГЕОМЕТРИЧНИ ФИГУРИ И SCRATCH

STEM урокът, проведен на 29 февруари т.г. и посветен на Националния празник 3 март. В урока участваха учениците от 5.а и 5.б клас, които комбинираха и демонстрираха познанията си по математика, компютърно моделиране, иновативния предмет „Интерактивен графичен дизайн“ и гражданско образование. В рамките на 2 учебни часа учениците проектираха свой бъдещ дом с чертожни инструменти, като ползваха алгоритми със стъпките за построяване на геометрични фигури, след което превърнаха своя хартиен чертеж в електронен с помощта на средата за блоково програмиране Scratch. Къщичките се появиха върху карта на България, а до тях гордо се развя националния ни флаг, създаден от учениците с векторен редактор.

към албума…

ОБЛАСТЕН КРЪГ НА НАЦИОНАЛНАТА ОЛИМПИАДА ПО ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ – ЗАЩИТА НА ПРОЕКТИ

На 27 и 28 февруари в ПГМТ „Вл. Комаров“ – Силистра се проведе Областният кръг на Националната олимпиада по информационни технологии. На него учениците – участници защитаваха своите проекти и аргументирано обосноваваха своите решения при разработката им. В защитите участва и ученичката от 7.б клас Айлин Халиибрямова, която успешно представи своя проект „Преселската носия“ от категория „Мултимедийни проекти“. Ръководител на проекта е Елена Тодорова, старши учител по информационни технологии. Пожелаваме успех!

ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!

Желая Ви от все сърце-

тези мартенички да Ви донесат здраве, смях, любов,

късмет, пролетни емоции и

безброй мигове на щастие!

С това послание учениците от начален етап на СУ „Йордан Йовков“, гр. Тутракан бяха поздравени от БАБА МАРТА и д-р Димитър Стефанов- кмет на Община Тутракан.

снимки…

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.