Национално състезание „Моята родина“

На 26.03.2024 г. се проведе награждаването на учениците участвали в Националното състезание „Моята родина“ 2023-2024 г. – 1 и 2 кръг. Те бяха наградени от г-жа Анка Атанасова – директор на СУ „Йордан Йовков“. С бронзови медали бяха отличени следните ученици: Барис Милков, Мирай Юмер, Андрея Радева и Мартин Маринов от 3.б клас и Надя Лазарова, Мартин Караджов и Краси Паскова от 9.б клас.

Снимки…

Информацията предостави г-жа Вероника Атанасова – учител по история и цивилизация.

Открит урок по философия

Открит урок по философия в 9 б. клас се проведе на 21.3.2024 г.. Темата на урока беше „Животът с другите“. Активно участие взеха учениците Албена, Даниел, Краси, Надя, Мартин, Йоана и Риза. Те разискваха и изказваха своето мнение за приятелството, семейството, любовта и изкуството да обичаш.
Присъстваха г-жа А. Атанасова– директор на училището и г-жа Мария Луиза Христова- педагогически съветник.
Информацията предостави г-н Н. Николов – старши учител по философия.

Поглед към вековете през изкуството

Областен кръг на Националното състезание по изобразително изкуство се проведе вчера, 23.03.2024 г., в ОУ „Иван Вазов“-Силистра.
Глобална тема : ПОГЛЕД КЪМ ВЕКОВЕТЕ ПРЕЗ ИЗКУСТВОТО
Под тема за ІV клас- „Пътят на буквите“- своите картини нарисуваха Дефне, Ивайло, Суде, Дарина, Йоана, Мила, Валентина, Нехир и Стефани.
Под тема „Древен Египет“ за учениците от V клас- рисува Габриела.
Под тема „Митове и легенди“ за VІ клас – рисува Християна.
Успех напред към националния кръг, малки художници!
Информация – г-жа Стефка Станкова – старши учител, кл. ръководител на 4.а клас
Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.