ИТ Знайковци, с които се гордеем!

Отлично представяне на нашите ученици на областния кръг на Националното състезание ИТ Знайко. Техните постигнати резултати им дава право да се явят на последния кръг на състезанието, което ще се проведе през месец април 2024 г., в Пампорово.

Успех ученици!

  1. Клас – ИТ

В група – II място

Сема Саваш Сейрани – 770 т.

Лея-Даная Мартин Милкова – 690 т.

Ръководител – г-жа Елена Николова – старши учител, начален етап

  1. Клас – ИТ

А група – I място

Сияна Деян Димитрова – 910 т.

В група – II място

Валерий Александрович Коренков – 780 т.

Радина Кирилова Йорданова – 735 т.

Стефани Красимирова Пенева – 710 т.

Бирай Джанер Поси – 670 т.

Ръководител – г-жа Елена Николова – старши учител, начален етап

  1. Клас – Програмист

А група – I място

Мирай Айхан Юмер – 830 т.

Мартин Младенов Маринов – 820 т.

В група – II място

Сияна Драгомирова Манолова – 750 т.

Кристиян Иванов Иванов – 730 т.

Ръководител – г-жа Нели Манчева – старши учител по инф. технологии

  1. клас – ИТ

А група – I място

Борислава Величкова Атанасова – 920 т.

Ръководител – г-жа Нели Манчева – старши учител по инф. технологии

В група – II място

Георги Павлинов Иванов – 730 т.

Йордан Йорданов Калчев – 700 т.

Божидар Мирославов Кръстев – 690 т.

Ръководител – г-жа Пенка Иванова – старши учител по инф. технологии

  1. клас – ИТ

А група – I място

Айлин Исмаилова Халиибрямова – 895 т.

Никол Венциславова Атанасова – 820 т.

Кристиян Златков Маринов – 810 т.

Самир Сенами Рашид – 800 т.

Ръководител – г-жа Елена Тодорова – старши учител по инф. технологии

7.клас – екипи – ИТ

А група – I място

Дженел Джанел Поси и Полина Миленова Кадикянова – 860 т.

Ръководител – г-жа Елена Тодорова – старши учител по инф. технологии

към албума…

Tренинг по проект „Демокрация в действие. Активни в местното самоуправление“

На 28.03.2024 г. шестнадесет ученици от първи и втори гимназиален етап, представители на Ученическия съвет при СУ „Йордан Йовков“, гр. Тутракан се включиха активно във въвеждащ тренинг по проект „Демокрация в действие. Активни в местното самоуправление“, финансиран от ЕС, ФРГИ, НПО “Паралел Силистра“. Лектори в обучението бяха Лидия Светославова- координатор по проекта, Мария-Луиза Спирова- педагогически съветник, Жоржета Йорданова- учител по български език и литература. Гост на тренинга беше г- жа Т. Ангелова- секретар на МКБППМН, гр. Тутракан. Тренингът имаше за цел да насърчи учениците да се ангажират в обществените дела и да развият умения за диалог и сътрудничество. На него участниците бяха запознати с основните принципи на демокрацията, както и със значението на гражданското участие в процесите на вземане на решения. Чрез различни упражнения и игри, младите хора се научиха как да изразяват своето мнения по конструктивен начин и как да слушат и разбират гледните точки на другите. Тренингът беше вдъхновяващ и обогатяващ. Учениците разбраха колко важно е да бъдем активни граждани и да се включваме в обществото, за да го променим към по-добро, сподели един от участниците. Организаторите планират да бъдат проведени още подобни събития в бъдеще, с надеждата да вдъхновят и мотивират все повече млади хора да се ангажират в обществените дела.

снимки…

Информацията предостави Мария Луиза Спирова – педагогически съветник

Национално състезание „Моята родина“

На 26.03.2024 г. се проведе награждаването на учениците участвали в Националното състезание „Моята родина“ 2023-2024 г. – 1 и 2 кръг. Те бяха наградени от г-жа Анка Атанасова – директор на СУ „Йордан Йовков“. С бронзови медали бяха отличени следните ученици: Барис Милков, Мирай Юмер, Андрея Радева и Мартин Маринов от 3.б клас и Надя Лазарова, Мартин Караджов и Краси Паскова от 9.б клас.

Снимки…

Информацията предостави г-жа Вероника Атанасова – учител по история и цивилизация.

Открит урок по философия

Открит урок по философия в 9 б. клас се проведе на 21.3.2024 г.. Темата на урока беше „Животът с другите“. Активно участие взеха учениците Албена, Даниел, Краси, Надя, Мартин, Йоана и Риза. Те разискваха и изказваха своето мнение за приятелството, семейството, любовта и изкуството да обичаш.
Присъстваха г-жа А. Атанасова– директор на училището и г-жа Мария Луиза Христова- педагогически съветник.
Информацията предостави г-н Н. Николов – старши учител по философия.

Поглед към вековете през изкуството

Областен кръг на Националното състезание по изобразително изкуство се проведе вчера, 23.03.2024 г., в ОУ „Иван Вазов“-Силистра.
Глобална тема : ПОГЛЕД КЪМ ВЕКОВЕТЕ ПРЕЗ ИЗКУСТВОТО
Под тема за ІV клас- „Пътят на буквите“- своите картини нарисуваха Дефне, Ивайло, Суде, Дарина, Йоана, Мила, Валентина, Нехир и Стефани.
Под тема „Древен Египет“ за учениците от V клас- рисува Габриела.
Под тема „Митове и легенди“ за VІ клас – рисува Християна.
Успех напред към националния кръг, малки художници!
Информация – г-жа Стефка Станкова – старши учител, кл. ръководител на 4.а клас

Отбелязваме Световния ден на водата – 22 март

На 21.03.2024 година в СУ “Йордан Йовков”, гр. Тутракан МО Природни науки отбеляза Световния ден на водата, който се чества всяка година на 22 март. В дейността  този ден се включиха ученици от 5. до 11. клас с постери, плакати, макети и презентации с преподаватели г-жа Веселина Генова, преподавател по Физика и астрономия и Човекът и природата, г-жа Тиджен Мехмед, преподавател по Химия и опазване на околната среда и г-жа Бисерка Симеонова, преподавател по Биология и здравно образование. Презентации представиха Айлин Халиибрямова от 7.б клас, Виктор Горанов и Иоанна Проданова от 11.б клас. С присъствието си ни уважиха директорът на училището – г-жа А. Атанасова, ученици и учители. Г-жа Атанасова награди учениците за положената усърдна работа по проектите. Благодарим на членовете на Интеракт клуб Тутракан , които се включиха, като раздадоха на всички присъстващи минерална вода.

към албума…

Играем с математика

Традицията е спазена! За пореден път учениците от СУ „Й. Йовков“ отбелязаха международния ден на математиката и деня на числото пи, който тази година премина под надслов „Играем с математика”.

„Международният ден на математиката – 14 март, денят на числото „ПИ”, е празник на това как математиката е преплетена във всеки аспект от живота ни. От това, когато гледаме какво може да е времето днес, до забавни неща като слушане на цифрова музика или изграждане на влакчета, до сериозни предизвикателства като анализиране на глобалната пандемия или как изкуствения интелект ще повлияе на живота ни.“ – Хелге Холдън

Празникът започна с представяне на играта „Математика за всички“.

Участниците бяха разделени на три отбора, които трябваше да отговарят на 21 въпроса от 5 области: математици, определения, формули, въпроси и логика.

След играта продължихме с викторина, като най-активни бяха петокласниците и шестокласниците.

Децата изработиха постери и проекти “Моят град“, оценени от комисия.

Ученикът Андрей Радославов изработи и представи пред участниците математическа книжка на тема “Златното сечение“ /https://www.facebook.com/watch/?v=1864619934054123/.

Празникът завърши с награждаване на най-добрите от директора на училището г-жа Анка Атанасова и снимки за спомен.

към албума…

От МО “Математика“

Открит урок на тема: „Синдром на Даун“

На 18.03.2024 г. в СУ „Йордан Йовков“, гр. Тутракан се проведе открит урок на тема: „Синдром на Даун“. Учениците Селма Молла от 11.б клас, Краси Желязкова от 9.б клас, Гергана Андреева от 10.б клас и Иоанна Проданова от 11.б клас, с учител по Биология и здравно образование – г-жа Б. Симеонова, подготвиха презентация, с която запознаха членовете на училищния ученически съвет по-подробно със Синдрома на Даун и причините за състоянието на децата, страдащи от него. Мероприятието е част от инициативата „Шарена седмица“, организирана от РЦППО – гр. Силистра, посветена на Световния ден на хората със Синдром на Даун. С присъствието си уважиха събитието г-жа А. Атанасова – директор и Ан. Калдарева – зам. директор на училището.

снимки…

Информацията предостави – Мария-Луиза Христова – педагогически съветник.

Отличие на олимпиадата по английски език

На областния кръг на олимпиадата по английски език нашият ученик Виктор Горанов зае трето място. Той се състезава с ученици от единадесети клас от езиковата и математическата гимназия в град Силистра, а неговите 78,5 точки го определят сред победителите.

Поздравления за достойното представяне и успех в областта на познанието!

Първенци по волейбол на областното състезание

На 12.03.2024 г. в гр. Силистра, бе проведено областно състезание по волейбол- втора възрастова група.

Нашите момичета, заедно с треньора си г-н Танжу Асан, ст. учител по ФВС в СУ „Йордан Йовков“ гр. Тутракан, са новите областни първенци по волейбол!

Отборът по волейбол е сформиран по НП „Заедно в изкуствата и в спорта“

Всички ние сме горди с Вашето постижение! Отличната екипна работа, сериозното отношение към спорта, спортният дух и желанието Ви да се развивате в тази област, и да постигате успехи, вече дават своите резултати!

Честито и успех на зоналното състезание, което ще се проведе през месец април 2024!

снимки…

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.