Отново сме сред най-добрите

Селма Молла и Йоана Стойчева от десети клас са участничките от СУ „Йордан Йовков”, които заеха съответно второ и трето място в класацията на Областния кръг на олимпиадата по български език и литература. Двете момичета се състезаваха в най-тежката възрастова група, която обхваща ученици от три класа – 8.-10. клас, и поради това конкуренцията в нея бе значително по-голяма. Възпитаничките на госпожа Гинка Георгиева се надпреварваха с най-добрите ученици на ЕГ, ПМГ и на още няколко училища, като с резултатите си затвърдиха позицията на СУ „Йордан Йовков” през годините сред най-добрите училища в Силистренска област.

Областният кръг се проведе на 25.02.2023 г. в гр. Силистра, като в групата 8.-10.клас се включиха 46 гимназисти от средните училища в областния град, Тутракан, Дулово и Паисиево.

Повод за гордост и удовлетвореност от постигнатото е и класирането на Селма, Дилара и Йоана за финалния кръг на Националното състезание „Стъпала на знанието. Български език и литература”, организирано от СУ „Св. Климент Охридски”- Катедра „Славянски филологии” и Сдружение „10 книги”. Самото състезание се провежда в три етапа, като до финалния се допускат ученици, които от предходните два кръга са получили между 90 и 100 точки. Решаващата „битка” между най- добрите в цялата страна ще се проведе на 10.05.2023 г.

Зад постигнатото несъмнено се крият усърдие, усилия, време и желание за успех. Вложената споделена любов на учител и ученици към Словото ги възнаграждава щедро.

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.