Световен ден на водата – 22 март

Днес, 22 март, г-жа Тиджен Мехмед, г-жа Веселина Генова, г-жа Бисерка Симеонова и техните ученици отбелязаха Световния ден на водата с презентации и интересни химични експерименти. Кристиян Тодоров, 12.б клас участва със сайт на тема „Водата и нейните физико-химични свойства“ презентиран от Ганка Гвоздейкова от 12.б клас. Селма Молла от 10.б клас се включи с презентация на тема „Водата променя всичко“. Учениците представиха и интересни опити с водата. Дилара Мехмед от 10.б клас демонстрира възпламеняването на отделения водород при взаимодействието на натрий с вода. Селма Молла от 10.б клас направи опита „Фойерверки в буркан“. Айлин Халиибрямова от 6.б клас ни показа как действат телата с различна плътност във водата.

https://water2203.free.bg/index.html

към албума…

Празник на математиката

 Празник на най-известната математическа константа организирахме в СУ „Йордан Йовков“ с учениците от 5., 6. и 7. клас. Гости на празника бяха А. Атанасова, директор на училището, А. Калдарева, зам. директор, учители и ученици от други класове. Информация за числото Пи учениците получиха от Никол от 6.б клас и Самуил от 7.а клас, като Никол представи презентация за това магическо число. Учениците решиха кръстословицата за минути, а отбор „Диаметър“ победи отбор „Окръжност“ в играта „Влакчето на Пи“. Бяха представени проекти „Моят град“, „Градът на числото Пи“, постери и сладки изкушения. Леа, Красиела, Иляйда от 5.а клас и Елиза от 9.б клас спечелиха първите места. Всички участници получиха награди и грамоти и се забавляваха много. Организатори на емоционалния и забавен празник са учителите по математика Н. Куманова, В. Николова и М. Николова.

снимки…

Областен конкурс „С България в сърцето“-  гр. Силистра, проведен на 01.03.2023 г.

Второ място за Валентин Борисов Иванов – 2.б клас, СУ “Йордан Йовков“ -гр. Тутракан, класен ръководител Анелия Христова

Организатори на конкурса са Регионално управление на образованието – Силистра и Община Силистра. Години наред конкурсът се радва на голям брой участници. Един от най-добрите е нашият второкласник Валентин Борисов Иванов. Неговото въздействащо изпълнение бе гордост за училището. Преборил се успешно във Втора възрастова група /1.- 4. клас/.

Това е събитие, за което всички полагат старание, за да изразят любовта си към Родното. Кметът на Общината Юлиян Найденов поздрави всички участници и награди отличилите се ученици.

снимки…

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.