Заедно за училище без тормоз!

Всяка година в последната сряда на февруари се отбелязва деня за борба с тормоза в училище, познат като „Ден на розовата фланелка“. На този ден всички, съпричастни с темата, обличат розово, за да изразят своята позиция.

И тази учебна година на 23.02.2023 г., учениците от  Ученическия съвет при СУ „Йордан Йовков“ превърнаха инициативата в розов празник! Те раздадоха стикери и материали на своите съученици с надслов „Заедно за училище без тормоз!“ предоставени ни от МКБППМН- Тутракан и отново напомниха, че ние сме тези, които можем да променим живота ни към по-добро и че обединени срещу насилието и тормоза сме силата, която може да направи света по-добър.

Тази дата ни напомня, че тормоз в училище съществува и ни провокира да помислим как да постъпваме в подобни ситуации, а различни инициативи дават информация как можем да се противопоставяме на тормоза всеки ден.

Организатори на събитието: Учениците от ученически съвет при СУ „Йордан Йовков“, Мария- Луиза Христова – педагогически съветник, Десислава Илинколова – социален работник, Мартина Георгиева – социален работник.

към албума…

Общински конкурс за млади рецитатори  „Левски в детските сърца“

На 17.02.2023 г., в Обреден дом – гр. Тутракан се проведе Общински конкурс за млади рецитатори  „Левски в детските сърца“, в памет на Васил Левски – Апостола на българската свобода, един от най-великите българи, по повод 150-годишнината от неговата кончина и началото на пътя му към безсмъртието.

Организатори на  конкурса са: Община Тутракан, Исторически музей – Тутракан, Общински комитет „Васил Левски“, Средно училище „Йордан Йовков“, под патронажа на кмета на Община Тутракан- д-р Димитър Стефанов.

В конкурса участваха и се състезаваха деца и ученици от детските градини и училищата на територията на Община -Тутракан, разпределени в три възрастови групи:

  • Първа възрастова група: деца на 5 и 6 години от подготвителните групи;
  • Втора възрастова група: ученици от І-ІІ клас;
  • Трета възрастова група: ученици от ІІІ – ІV клас.

Пред компетентно жури малките рецитатори представиха избрано от тях стихотворение или прозаичен текст, посветени на Васил Левски.

Председател на журито:

г-жа Пламенка Ангелова- журналист, експерт връзки с обществеността- Община Тутракан

Членове:

г-жа Стефка Капинчева – библиотекар, представител на Общински комитет „Васил Левски“;

г-жа Румяна Симеонова – уредник в Исторически музей- Тутракан.

Общинският конкурс за млади рецитатори „Левски в детските сърца“ бе открит от Сияна Валентинова Пенчева със стихотворението „Васил Левски“ от Мария Василева.

към албум 1…

към албум 2…

Интерактивен урок на тема „По следите на Апостола“

Един урок ни оставя Апостола. Един-единствен – себе си. На 15. февруари 2023 г. се проведе интерактивен урок на тема: „По следите на Апостола“. Учениците от 3.а и 3.б клас при СУ „Йордан Йовков“ се включиха в международната кампания под наслов „150 урока за Васил Левски“. Урокът започна с кратка програма за живота на Апостола, след което учениците бяха разделени на шест отбора и се съревноваваха в подготвените им игри с изследователска цел. Забавлявайки се учениците откриха родния град на Васил Иванов Кунчев; подредиха по азбучен ред градовете, в които той е организирал тайни комитети; разгадаха рождената дата на Васил Левски , а най-интересна се оказа задачата “ Родословно дърво“ , в която учениците научиха как да се наричали всички членове на неговото семейство. Организатори на проведения урок: г- жа Николинка Йорданова – кл. р-тел на 3.б клас и г-жа Стефка Станкова -кл. р-тел на 3.а клас .

към албума…

Интерактивен урок на тема „Времето е в нас и ние сме във времето; то нас обръща и ние него обръщаме.“

 С един от вечните цитати на Левски стартира събитието в СУ „Йордан Йовков“, гр. Тутракан – „Времето е в нас и ние сме във времето; то нас обръща и ние него обръщаме.“

На 15.02.2023 г. се проведе интерактивен урок във връзка с отбелязване на 150 години от гибелта на Апостола на свободата – Васил Левски, в които взеха участие учениците от двата пети класа при СУ „Йордан Йовков“.   Събитието започна с кратка програма в памет на Апостола, след което учениците бяха разделени на пет отбора и се съревноваваха в подготвените им игри. Урокът беше интересен и поучителен.

Организатори на събитието: Мария- Луиза Христова- педагогически съветник, Мартина Георгиева- соц. работник, г- жа Елка Стоянова и г- жа Жоржета Йорданова – учители по български език и литература.

към албума…

Защото да обичаш е най-хубавото чувство на света!

Всяка година по традиция отбелязваме Деня на влюбените. Празникът е католически, но е станал част и от нашия празничен календар. С много ентусиазъм учениците от Ученическия съвет – Ива и Йоана /10 „б“ клас/ ръчно подготвиха валентинките, на които всеки можеше да изрази своите чувства и емоции.

Младшите посланици на Европейския съюз заедно с г- жа Габриела Йорданова се погрижиха за украсата и придадоха празничен вид на нашето фоайе.

Обичайте се, защото любовта ще спаси света!

Организатори на събитието: г- жа Мария- Луиза Христова – педагогически съветник,  г- жа Г. Йорданова- учител по английски език и старши посланик на Европейския съюз по програма „Училища посланици на Европейския съюз“, г- жа Мартина Георгиева- социален работник.

към албума…

Учениците от 3 „б“ клас днес бяха нашите малки посланици на любовта. Те поздравиха всички ученици от начален етап като им пожелаха да бъдат добри и да се обичат!

Организатор- г- жа Николинка Йорданова

към албума…

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.