Заедно за училище без тормоз!

Всяка година в последната сряда на февруари се отбелязва деня за борба с тормоза в училище, познат като „Ден на розовата фланелка“. На този ден всички, съпричастни с темата, обличат розово, за да изразят своята позиция.

И тази учебна година на 23.02.2023 г., учениците от  Ученическия съвет при СУ „Йордан Йовков“ превърнаха инициативата в розов празник! Те раздадоха стикери и материали на своите съученици с надслов „Заедно за училище без тормоз!“ предоставени ни от МКБППМН- Тутракан и отново напомниха, че ние сме тези, които можем да променим живота ни към по-добро и че обединени срещу насилието и тормоза сме силата, която може да направи света по-добър.

Тази дата ни напомня, че тормоз в училище съществува и ни провокира да помислим как да постъпваме в подобни ситуации, а различни инициативи дават информация как можем да се противопоставяме на тормоза всеки ден.

Организатори на събитието: Учениците от ученически съвет при СУ „Йордан Йовков“, Мария- Луиза Христова – педагогически съветник, Десислава Илинколова – социален работник, Мартина Георгиева – социален работник.

към албума…

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.