Общински конкурс за млади рецитатори  „Левски в детските сърца“

На 17.02.2023 г., в Обреден дом – гр. Тутракан се проведе Общински конкурс за млади рецитатори  „Левски в детските сърца“, в памет на Васил Левски – Апостола на българската свобода, един от най-великите българи, по повод 150-годишнината от неговата кончина и началото на пътя му към безсмъртието.

Организатори на  конкурса са: Община Тутракан, Исторически музей – Тутракан, Общински комитет „Васил Левски“, Средно училище „Йордан Йовков“, под патронажа на кмета на Община Тутракан- д-р Димитър Стефанов.

В конкурса участваха и се състезаваха деца и ученици от детските градини и училищата на територията на Община -Тутракан, разпределени в три възрастови групи:

  • Първа възрастова група: деца на 5 и 6 години от подготвителните групи;
  • Втора възрастова група: ученици от І-ІІ клас;
  • Трета възрастова група: ученици от ІІІ – ІV клас.

Пред компетентно жури малките рецитатори представиха избрано от тях стихотворение или прозаичен текст, посветени на Васил Левски.

Председател на журито:

г-жа Пламенка Ангелова- журналист, експерт връзки с обществеността- Община Тутракан

Членове:

г-жа Стефка Капинчева – библиотекар, представител на Общински комитет „Васил Левски“;

г-жа Румяна Симеонова – уредник в Исторически музей- Тутракан.

Общинският конкурс за млади рецитатори „Левски в детските сърца“ бе открит от Сияна Валентинова Пенчева със стихотворението „Васил Левски“ от Мария Василева.

към албум 1…

към албум 2…

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.