Никулден един от важните православни празници. Посветен е на свети Николай Чудотворец, който се почита като избавител на пленниците и покровител на моряците, пътешествениците, търговците и банкерите. Празникът в СУ „Йордан Йовков“- гр. Тутракан беше отбелязан в навечерието му на 05.12.2023 г.. от учениците на допълнителна подкрепа заедно с ресурсните им учители г- жа Д. Нейчева и г- жа Д. Христова. Техен гост беше презвитера Калина Михайлова, която им разказа историята на празника. С нейна помощ те сготвиха рибена чорба по стара тутраканска рецепта. Срещата беше емоционална и интересна.

Снимки…

Информацията предостави Мария-Луиза Христова – педагогически съветник

 

Беседа на тема: „Обреди и обичаи в нашия роден край“

На 05.12.2023 г. в СУ „Йордан Йовков“, гр. Тутракан се проведе беседа на тема: „Обреди и обичаи в нашия роден край“ от презвитера Калина Михайлова, след която се състоя и благотворителната томбола посветена на православния християнски празник „Никулден“ с кауза: „Реновиране на училищната библиотека!“

Благодарим на всички ученици, родители и учители, които отново активно се включиха и участваха в събитието!

Специални благодарности на нашите гости: МКБППМН- гр. Тутракан, ЦОП- гр. Тутракан, ОЦИД- гр. Тутракан, г- жа Красимира Нейчева- дългогодишен библиотекар в СУ „Йордан Йовков“-  гр. Тутракан за съпричастността, която проявиха за пореден път, чрез дарените средства!

Вашето съдействие е ценно за нас!

Снимки…

Информацията предостави Мария-Луиза Христова – педагогически съветник

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.