Първи места и отлично представяне на нашите ученици в Прегледа на маршовата и патриотична песен. Събитието е свързано с началото на 38-я Национален поход „По стъпките на четата на Таньо войвода“ на 30 май 2023 год..

Резултати:

I място и златен медал за представителния блок – момичета към 38-я поход „По стъпките на четата на Таньо войвода“, с ръководител Т. Асан;

I място и златен медал за чета „Родолюбци“ – момичета /5. – 7. клас/, с ръководител Кр. Генов;

II място и сребърен медал за чета „Българанчета“ – момичета /1. – 2. клас/, с ръководители С. Кодак, М. Манолова, Е. Николова;

III място и бронзов медал за чета „Родолюбчета“ – момчета /3. – 4. клас/, с ръководители Ст. Станкова, Н. Йорданова.

Снимки: Тамара Спасова, в-к „Напредък“

24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност

Днес, 24 май – Денят на славянските първоучители отново ни събра с признателност и преклонение пред вечността на тяхното дело. Повод за гордост и преклонение пред българската култура, език и наследство. Този ден напомня за важността на образованието и почитта към нашата история и традиции.

Тържеството започна в двора на училището с посрещането на дванадесетокласниците, техните родители, бивши учители и официалните гости: г-н Нехат Кантаров – председател на Общински съвет Тутракан, д-р Димитър Стефанов – кмет на община Тутракан, г-жа Дарина Иванова –заместник-кмет на община Тутракан.

Приветствие отправиха г-жа Анка Атанасова – директор на Средно училище «Йордан Йовков», г-н Кантаров и д-р Стефанов.

Участие в тържествената част на днешния ден взеха първокласниците, които през настоящата учебна година откриха магията на словото и знаят кой е създал нашите букви, учениците от: начален етап на обучението, от 6. клас – Никол Атанасова, Самир Рашид, Айлин Халиибрямова, Кристиян Маринов, Дженел Поси, от 8. клас Ана-Мария Атанасова и Краси Желязкова, Десислава Дякова, Вероника Неделчева.

Искрени благодарности към д-р Стоянка Димова – автор на текста „На Дунава щастливи сме деца“, чийто стихове рецитираха шестокласниците, а създадената песен по музика и аранжимент на Светослав Лобошки – музикант и композитор, изпълнена от Ана-Мария, Десислава и Вероника, би могла да стане наш училищен химн.

Водещи бяха осмокласниците Албена Стоянова и Мартин Караджов под ръководството на г-жа Елка Стоянова – старши учител по български език и литература.

24 май е особен ден, натоварен с много емоции и много очаквания. Специален празник за специални хора – ден на раздяла с учениците от Випуск 2023. С пожелания, да бъдат все така будни, любознателни, амбициозни! Да не се подчиняват на категориите „винаги“ и „никога“, да оставят умовете си отворени за новото и непознатото.

Приветствие към абитуриентите поднесе Гергана Бончева, ученичка от XI клас, а Теодор Неделчев сподели вълненията на дванадесетокласниците.

Тържествен и вълнуващ бе момента, в който г-жа Атанасова обяви носителите на почетния приз  «Най-добър» в различните предметни области.

Невероятно красиво бе изпълнението на танца на зрелостниците с малките първокласници на г-жа Елена Николова. А след него, по традиция ги очакваха дванадесетте венеца, символи на годините обучение в нашето училище. За да поемат своя път, за да прегърнат бъдещето силни, уверени, вярващи. Летете и реализирайте мечтите си! На добър час!

към албума…

Ръководството

на  СУ „Йордан Йовков“ има удоволствието

 да Ви покани на тържество по случай

24 май- Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Празникът ще бъде честван на 24 май 2023 г. от 09.30 часа в двора на училището.

16 май – Ден на зрелостника

На добър час и попътен вятър на нашите абитуриенти!

Всички заедно отпразнувахме последния присъствен учебен ден на учениците от Випуск 2023.

Вълнуваща беше срещата на дванадесетокласниците със своите бивши и настоящи учители.

След официалната част и биенето на училищния звънец, по традиция, всеки получи своята забавна номинация.

Снимки …

Участие в Кулинарен маратон „Шоколадът- празник за всички сетива“

На 11.05.23 г. учениците и техните преподаватели от СУ „Й. Йовков“, които взеха участие в Откриването на кабинета по природни науки, бяха поканени от Филиал – Разград към РУ „Ангел Кънчев“ на Кулинарен маратон с мото „Шоколадът- празник за всички сетива“. Краси Желязкова, Ана-Мария Атанасова, Мартин Караджов, Албена Стоянова, Божидар Стоянов, Надя Лазарова от 8.б клас, Гергана Андреева, Каан Кантаров, Юсеин Поси от 9.б клас, Дилара Мехмед, Селма Молла от 10.б клас, Пламена Димитрова от 11.б клас и Пресиян Великов от 12.б клас се включиха, като приготвиха кулинарни изкушения. Нашите ученици имаха и възможност да посетят лабораториите на Филиала.

към албума…

Информацията предостави г-жа Тиджен Мехмед – учител по Химия и опазване на околната среда.

Тутраканиада-2023

След проведената ежегодна Тутраканиада на 11 май 2013 година ученици и учители са доволни от постигнатите резултати. Участие взеха ученици от 5. – 11. клас, като състезателните дисциплини бяха: Скок дължина от място, Бягане – 300 метра, Хвърляне на медицинска топка.

Със златен медал бяха отличени:

Леа Николаева Тодорова, 5.а клас, в „Скок дължина от място“

Мелис Метин Кашчилар, 6.а клас, в „Бягане – 300 метра“

Баръш Гюнай Басри, 6.б клас, в „Скок дължина от място“

Иван Иванов, 8.а клас, в „Хвърляне на медицинска топка“

Дилек Неджати, 8.а клас, в „Бягане – 300 метра“

Със сребърен медал бяха отличени:

Севгюзел Севдалинова Симеонова, 6.а клас, във „Хвърляне на медицинска топка“

Незир Гюнай Мехмед, 7.а клас, в „Скок дължина от място“

Дилек Неджати, 8.а клас, в „Скок дължина от място“

С бронзов медал бяха отличени:

Християна Георгиева Тодорова, 5.а клас, в „Скок дължина от място“

Полина Миленова Кадикянова, 6.а клас, в „Бягане – 300 метра“

Самир Сенами Разшид, 6.б клас, във „Хвърляне на медицинска топка“

Синем Бейзутан Неджати, 11.а клас, във „Хвърляне на медицинска топка“

Дилек Неджати, 8.а клас, във „Хвърляне на медицинска топка“

снимки…

Информацията предоставиха учителите по физическо възпитание и спорт – Танжу Асан, Николай Николов и Красимир Генов.

XX Областен конкурс за детска книжка за ученици от 1.- 4. клас на тема „Пътят на хляба“

Днес, 09. 05. 2023 г., в ПГМТ „Владимир Комаров“- град Силистра, се проведе тържествено награждаване на класираните участници в юбилейния XX Областен конкурс за детска книжка за ученици от 1.- 4. клас на тема „Пътят на хляба“, организиран от Регионално управление на образованието- Силистра. Госпожа Габриела Миткова- началник РУО – Силистра, връчи наградите на отличените участници. • Индивидуални награди: I място – Юлияна Димова – ГЦОУД – 4. клас, II място – Борис Милков – 2. клас, II място – Петя Станева – ГЦОУД – 4. клас. Колективни награди: I място – учениците от начален етап, СУ ,,Йордан Йовков“, III място – 4.а клас /Михаела Георгиева, Дефне Аяз, Полина Порожанова, Рая Георгиева, Кристина Пенева, Искрен Искров, Каан Мехмед, Мелек Русанова/.

Изказваме огромна благодарност за подкрепата към родителите на учениците и управителите на фирма „Зафира“ и пекарна „При Дидо“, които се включиха в това предизвикателство! С пожелания за бъдещи успехи към всички ученици и техните учители!

още снимки…

Информацията предостави Николинка Славейкова

СЪТРУДНИЧЕСТВО НА ИНОВАТИВНОТО УЧИЛИЩЕ С ВЪНШНИ ОРГАНИЗАЦИИ

е акцентът в дейността през настоящата година на проект „Успехът ни обича“, с който Средно училище „Йордан Йовков“ стана част от списъка на иновативните училища и вече три поредни години работи.

Именно това бе и поводът учениците от 5. клас, включени в групата по Интерактивен графичен дизайн, с ръководител Елена Тодорова, да се срещнат с графичния дизайнер Денислав Калдарев, който ги запозна с приложението на компютърната графика в професионалното развитие, с видовете дизайн, с начина, по който се подготвят графични проекти.
Нескрит интерес у учениците предизвикаха личните проекти на Денислав Калдарев, за изпълнението на които е бил ангажиран, за времето, което е необходимо, за да станат реалност и много други тънкости от професионалната работа на графичния редактор.

След срещата учениците споделиха желанието си да продължат да опознават необятния свят на графичния дизайн.

още снимки…

Ден на Европа

Днес отбелязваме 9-ти май, Ден на Европа. Във връзка с това, младшите посланици представиха презентация на тема „Обекти със знак на европейско наследство.“ пред ученици и учители. Наградени бяха участниците във фотоконкурса „Европа около нас.“ Играта за обозначаване на страните членки върху географската карта изиграха отборите на 9.а клас и на младшите посланици.

още снимки…

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.