24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност

Днес, 24 май – Денят на славянските първоучители отново ни събра с признателност и преклонение пред вечността на тяхното дело. Повод за гордост и преклонение пред българската култура, език и наследство. Този ден напомня за важността на образованието и почитта към нашата история и традиции.

Тържеството започна в двора на училището с посрещането на дванадесетокласниците, техните родители, бивши учители и официалните гости: г-н Нехат Кантаров – председател на Общински съвет Тутракан, д-р Димитър Стефанов – кмет на община Тутракан, г-жа Дарина Иванова –заместник-кмет на община Тутракан.

Приветствие отправиха г-жа Анка Атанасова – директор на Средно училище «Йордан Йовков», г-н Кантаров и д-р Стефанов.

Участие в тържествената част на днешния ден взеха първокласниците, които през настоящата учебна година откриха магията на словото и знаят кой е създал нашите букви, учениците от: начален етап на обучението, от 6. клас – Никол Атанасова, Самир Рашид, Айлин Халиибрямова, Кристиян Маринов, Дженел Поси, от 8. клас Ана-Мария Атанасова и Краси Желязкова, Десислава Дякова, Вероника Неделчева.

Искрени благодарности към д-р Стоянка Димова – автор на текста „На Дунава щастливи сме деца“, чийто стихове рецитираха шестокласниците, а създадената песен по музика и аранжимент на Светослав Лобошки – музикант и композитор, изпълнена от Ана-Мария, Десислава и Вероника, би могла да стане наш училищен химн.

Водещи бяха осмокласниците Албена Стоянова и Мартин Караджов под ръководството на г-жа Елка Стоянова – старши учител по български език и литература.

24 май е особен ден, натоварен с много емоции и много очаквания. Специален празник за специални хора – ден на раздяла с учениците от Випуск 2023. С пожелания, да бъдат все така будни, любознателни, амбициозни! Да не се подчиняват на категориите „винаги“ и „никога“, да оставят умовете си отворени за новото и непознатото.

Приветствие към абитуриентите поднесе Гергана Бончева, ученичка от XI клас, а Теодор Неделчев сподели вълненията на дванадесетокласниците.

Тържествен и вълнуващ бе момента, в който г-жа Атанасова обяви носителите на почетния приз  «Най-добър» в различните предметни области.

Невероятно красиво бе изпълнението на танца на зрелостниците с малките първокласници на г-жа Елена Николова. А след него, по традиция ги очакваха дванадесетте венеца, символи на годините обучение в нашето училище. За да поемат своя път, за да прегърнат бъдещето силни, уверени, вярващи. Летете и реализирайте мечтите си! На добър час!

към албума…

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.