XX Областен конкурс за детска книжка за ученици от 1.- 4. клас на тема „Пътят на хляба“

Днес, 09. 05. 2023 г., в ПГМТ „Владимир Комаров“- град Силистра, се проведе тържествено награждаване на класираните участници в юбилейния XX Областен конкурс за детска книжка за ученици от 1.- 4. клас на тема „Пътят на хляба“, организиран от Регионално управление на образованието- Силистра. Госпожа Габриела Миткова- началник РУО – Силистра, връчи наградите на отличените участници. • Индивидуални награди: I място – Юлияна Димова – ГЦОУД – 4. клас, II място – Борис Милков – 2. клас, II място – Петя Станева – ГЦОУД – 4. клас. Колективни награди: I място – учениците от начален етап, СУ ,,Йордан Йовков“, III място – 4.а клас /Михаела Георгиева, Дефне Аяз, Полина Порожанова, Рая Георгиева, Кристина Пенева, Искрен Искров, Каан Мехмед, Мелек Русанова/.

Изказваме огромна благодарност за подкрепата към родителите на учениците и управителите на фирма „Зафира“ и пекарна „При Дидо“, които се включиха в това предизвикателство! С пожелания за бъдещи успехи към всички ученици и техните учители!

още снимки…

Информацията предостави Николинка Славейкова

СЪТРУДНИЧЕСТВО НА ИНОВАТИВНОТО УЧИЛИЩЕ С ВЪНШНИ ОРГАНИЗАЦИИ

е акцентът в дейността през настоящата година на проект „Успехът ни обича“, с който Средно училище „Йордан Йовков“ стана част от списъка на иновативните училища и вече три поредни години работи.

Именно това бе и поводът учениците от 5. клас, включени в групата по Интерактивен графичен дизайн, с ръководител Елена Тодорова, да се срещнат с графичния дизайнер Денислав Калдарев, който ги запозна с приложението на компютърната графика в професионалното развитие, с видовете дизайн, с начина, по който се подготвят графични проекти.
Нескрит интерес у учениците предизвикаха личните проекти на Денислав Калдарев, за изпълнението на които е бил ангажиран, за времето, което е необходимо, за да станат реалност и много други тънкости от професионалната работа на графичния редактор.

След срещата учениците споделиха желанието си да продължат да опознават необятния свят на графичния дизайн.

още снимки…

Ден на Европа

Днес отбелязваме 9-ти май, Ден на Европа. Във връзка с това, младшите посланици представиха презентация на тема „Обекти със знак на европейско наследство.“ пред ученици и учители. Наградени бяха участниците във фотоконкурса „Европа около нас.“ Играта за обозначаване на страните членки върху географската карта изиграха отборите на 9.а клас и на младшите посланици.

още снимки…

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.