УЧЕНИЦИ ОТ СУ „ЙОРДАН ЙОВКОВ“, ТУТРАКАН – В ПРЕЗИДЕНСТВОТО И НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

Група ученици от Средно училище „Йордан Йовков“ – Тутракан посети българската столица София в дните от 1 до 3 април т.г.. Целта – посещение на Президенството и Народното събрание на РБългария и други културни, исторически и развлекателни обекти в региона.
В Президенството групата посрещна секретарят по образованието г-н Димитър Здравков, който поднесе полезна и интересна информация за историята, функциите и дейността на институцията. А в старата сграда на Народното събрание наш домакин бе Красимир Красимиров от сектор „Връзки с обществеността“.
Екскурзията до българската столица включваше още посещения на знакови за София места: храм-паметник „Александър Невски“, Руската църква, Народния театър, паметник на Ст. Стамболов, паметник на Самуил, Вазов и др., посещение на Националния исторически музей, на Зоологическата градина в София, както и Подземен минен музей – Перник и разходка с лодки по живописната екопътека „Златна Панега“.
Най-важно е, че заедно с приятните емоции учениците обогатиха и своите познания, защото най-добрият урок е преживеният.
Информацията предостави г-жа Ел. Тодорова – ст. учител по инф. технологии
Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.