Будителите в миналото и сега

На 26 октомври 2023 г., учениците от  ГЦОУД 1.- 4. клас  отбелязаха по интересен начин Деня на народните будители – 1 ноември, като  взеха участие в занимателно съревнование на тема „Будителите в миналото и сега “.
В началото всички класове рецитираха групово стихотворението „Аз съм българче“ пред паметника на Йордан Йовков. Поднесоха венец и цветя. Учениците и учителите  бяха поздравени за празника от директора – г-жа  Анка Атанасова.
Събитието продължи с най-малките участници от 1. клас, които рецитираха стихотворения: Сияна от 1.а клас -„Цветя за Вас будители“,
Петър от 1.а клас – „Днес за Левски разказвам“, Александър, Еслем и Иляй от 1. б клас – „1-ви ноември“.
Изненада беше срещата с леля Ванче – Иванка Морарова, служител в СУ „Йордан Йовков“. Тя представи пред децата своята  книжка „Азбучно букварче“ и зададе гатанки, публикувани в нея.
С отборно участие на учениците се проведе  викторина, редене на пъзели с ликове на будители.
Интересен момент беше изработването на книжки-разгъвки с цветни снимки на будителите в миналото по азбучен ред, снимки на днешните будители на Тутракан и работни листове със задачи, а след това бе оформен  кът с готовите книжки-разгъвки. Събитието приключи с песента „ Ден на Будителите“.
Така почетохме делото на българските просветители, книжовници, революционери и свети будители от миналото и благодарихме на будителите на нашето съвремие за тяхната всеотдайност и силен дух, с които неуморно поддържат огъня на знанието и родолюбието жив.
Да пренасяме напред във времето своята привързаност към знанието и словото!
Екип от учители в ГЦОУД осъществил мероприятието: Сабире Кодак, Росица Цанева, Светлана Николова, Анелия Чолакова, Неше Даил.

към албума…

 

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.