Европейска седмица на програмирането

Европейската седмица на програмирането /7 – 22 октомври 2023 г./ има за цел да интегрира кодирането, изчислителното мислене и цифровата грамотност в образователните среди. Това бе и поводът вниманието на учениците да бъде насочено към новите технологии и възможностите за тяхното използване. В часовете от разширената подготовка по информационни технологии в 8.а и 9.б клас бяха реализирани компютърни продукти по темата, а именно – осмокласниците от профил „Предприемачество“ създадоха и представиха интерактивни презентации за облачните технологии и средите и средствата за електронно обучение, а деветокласниците от профил „Природни науки“ опознаха грид технологиите и тяхното приложение. Чрез създадени и отпечатани брошури, те представиха и знанията си за дейността на Европейската организация за ядрени изследвания – Церн, като най-яркия представител за организация, използваща грид технологии.

В часа по иновативен предмет Уеб програмиране осмокласниците поканиха своите съученици, за да наблюдават дейността им в този час. Участниците програмираха в онлайн платформата programiram.com. Демонстрираха своите начални умения в писането на  HTML код и създаването на уеб страница.

повече снимки…

Информацията предоставиха – Елена Тодорова и Нели Манчева, старши учители по информационни технологии.

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.