Ден на Земята

den na zemqtaПо повод 22 април – Ден на Земята в училище се проведоха поредица от дейности. На 20.04. учениците от 10в клас с кл. ръководител г-жа В. Генова почистиха градинката под химичната лаборатория. На следващия ден природоматематиците от 9б и 10б клас извършиха анализ на сокове от плодове за наличие на глюкоза, направиха извлек от ориз, картоф – за доказване на нишесте. Сок от репички и лук заедно с г-жа Д. Петкова учениците изследваха за наличие на нитрити. От получените резултати установиха по- голямо съдържание в сока от репички. При анализа на почва за количество хумус, по -голямо количество установиха в обогатената пръст.
В Деня на Земята – 22 април активно се включиха малките ученици от ПИГ- 3а, 3б, 5б и 6б клас с възпитатели г-жа А. Чолакова, г-жа М. Иванова и г-жа Т. Мехмед – изработиха цветя, картички, хвърчило от отпадъчни материали, засадиха цветя. Играха Еко игри и се забавляваха, докато откриваха погрешно попаднали отпадъци в контейнерите с различен цвят. Изработиха Еко табела за разделното събиране на отпадъци. Интересно беше поднесена презентацията на Гюлнур Кяшиф от 6б клас. Тя изясни влиянието на човека върху околната среда и необходимостта от разделно събиране на отпадъци. С кратка драматизация на екологична тематика взеха участие ученици от 9б клас, с която отправиха призив към всички, да пазим чиста околната среда. Техен ръководител е г-жа М. Кирякова. Еко ревю и кулинарна изложба „Хлябът наш“ се проведе в петък – 24.04.2015 год.
към албума от снимки…

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.