Екскурзия до Велико Търново

VT5-1Учениците от 10а клас – „Хуманитарен профил“ и от 10б клас – „Природоматематически профил“, с ръководител г-жа Нели Манчева, на 07.-08.04.2015 г. проведоха екскурзия до историческия град Велико Търново, с образователна цел.

Посетиха ректората на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Влязоха в музея на университета, където доц. Анка Игнатова им разказа, как се е развил кампуса от създаването му до наши дни. Срещнаха се с проф. Петко Петков, който им разясни въпросите относно кандидатстването в „Св. Св. Кирил и Методий“. Имаха възможността да влязат в две лекционни зали и за няколко минути да се почувстват като студенти.

Забележителностите на старата столица ги плени отново. Разходиха се из старинната крепост „Царевец“, която почива тихо на високия хълм, навявайки спомена за миналото.

Посетиха мултимедийния център „Царевград Търнов“, по известен като „музей на восъчните фигури“ и останаха много впечатлени от сръчно изработените исторически лица от периода на Второто българско царство.

Отбиха се за снимка до атракцион „Калоянова крепост“, като преди това минаха през село Арбанаси, което е едно красиво селце със старинни къщи, запазило чара от миналите векове.

На връщане влязоха в пещерата Орлова чука (с. Пепелина, обл. Русе), която е втората по дължина в България. Впечатлени бяха от сладкодумния пещерняк и малките обитатели – прилепите.

към албума от снимки…

Мелис Юсуф и Габриела Крумова – 10а клас

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.