Международен ден на планетата Земя

Днес 22.04.2024 г. учениците от 9.б, 10.б и 11.б клас профил „Природни науки“ при СУ „Йордан Йовков „, посетиха дестилерия в с. Белица по повод Международен ден на планетата Земя. Проведе се бинарен урок по биология и здравно образование и химия и опазване на околната среда на тема: „Наблюдение, експеримент, изследване на етерични масла“. Интересни факти за морфология, състав, история и приложения на лавандула, роза дамасцена, мента, маточина и риган бяха представени от следните ученици: Гергана и Юсеин от 10.б, Мелиса, Ралица, Даниела и Иоанна от 11.б, Ана-Мария, Надя, Албена, Мартин, Краси и Йоана от 9.б клас. За състава и строежа на видовете мазнини и масла експеримента бе представен от Дилара от 11.б клас. За парната дестилация и за цикъла на производство на етерични масла ни запозна председателят на кооперацията г- жа Петра Пенчева в с. Белица, а за дестилаторите и за технологичния процес ни запозна агроинженера Мустафа Мухарем. Инициативата за провеждането на урок- екскурзия е на зам. директора по учебната дейност г- жа Анелия Калдарева. Учениците бяха подготвени от Бисерка Симеонова, ст. учител по биология и здравно образование и Тиджен Мехмед, учител по химия и опазване на околната среда. Гости на събитието бяха Марияна Йорданова бивш учител по БЗО на присъстващите ученици и Марлена Теодорова- общественик. Фотографи на събитието бяха Иоанна и Ива от 11.б клас.

към албума…

Национално състезание „ИТ Знайко“, 5. -9. клас

С призови места за СУ „Йордан Йовков“, гр Тутракан приключи Националното състезание „ИТ Знайко“, 5. -9. клас, което се проведе от 19 до 21 април в к.к. Пампорово.
Айлин Халиибрямова е първа сред връстниците си седмокласници в раздел „ИТ“. Специална награда за дизайн в 7. клас, ИТ – Никол Атанасова. Специална награда за оригинална идея – Самир Рашид, 7. клас. Сред екипите от 7. клас втори е екипът седмокласнички Полина Кадикянова и Дженел Поси.
На трето място сред шестокласниците е Борислава Атанасова.
Отлично се представиха още Кристиян Маринов от 7. клас и Георги Павлинов и Божидар Кръстев от 6. клас.
Горди сме с постигнатите успехи при многобройната конкуренция от цялата страна.
Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.