151 години от гибелта на Апостола на свободата

19 февруари, денят, в който отдаваме почит към делата и самоотвержения живот на Апостола. Всеки българин знае името Васил Левски, защото той е оставил частица от своя борбен дух и саможертва. Вярата, която Апостола ни завеща я носим в себе си, чистотата на мислите и делата, за които не се иска отплата.

Учениците от Средно училище „Йордан Йовков“ се включиха в тържественото отбелязване на годишнината от обесването на Васил Иванов Кунчев. Малките ученици от 1. – 4. клас представиха кратка програма от стихове и песни. Г-жа Мариета Спирова – учител по български език и литература изнесе слово за живота, дейността и заветите на Левски. В знак на признателност учениците от всички класове поднесоха цветя пред паметника.

снимки…

СЪСТЕЗАНИЕ „ ЛЪВСКИ СКОК“

Тази година България отбелязва 151 години от гибелта на най-светлия си герой, на един велик българин и революционер – Васил Левски.

В седмицата, посветена на Левски, на 13 февруари си припомнихме паметен момент от живота на Апостола по време на участието му в Първата българска легия в Белград. По време на военни упражнения Васил Иванов Кунчев скача толкова надалече, че заради “лъвския” скок другарите му започват да го наричат Левски.

На този ден бе проведено състезание  „Лъвски скок“ с учениците от начален етап 1.- 4. клас. Това бе не само едно добро състезание, но и урок по родолюбие, който ще помним дълго – почит пред делото и паметта на Апостола.

Състезанието приключи с тържествено  награждаване на победителите. Наградите бяха връчени от директора на училището – г-жа Анка Атанасова.

Класираните участници получиха медали, грамоти и магнити с лика на Апостола.

към албума…
Информацията предостави Сабире Кодак – старши учител, начален етап на основно образование 1.- 4. клас

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.