11 януари – Световен ден на думата „Благодаря!“

Днес отбелязваме деня на думата „Благодаря“, защото благодарността е нещо безмерно, повече от любезност и приятни обноски.

Учениците от 8.а клас съвместно с младшите посланици на Европейския съюз представиха презентация относно благодарността и окачиха „дървото на доброто“ с листа, на които написаха за какво са благодарни.

Всеки от нас е морално предпоставен да изпитва благодарност, а признателността е висша човешка ценност.

Организатори на събитието: г- жа Г. Йорданова- учител по английски език и старши посланик на Европейския съюз по програма „Училища посланици на Европейския съюз“, г- жа Мартина Георгиева- социален работник, г- жа Мария- Луиза Христова – педагогически съветник.

снимки…

Световен ден на думата „Благодаря“

Интересно! Интересно! Учениците от двата пети класа, които са част от Клуб по добри обноски с ръководител Мария- Луиза Христова, казаха „Благодаря„ на 30 различни езика. Те изработиха табло с информация относно 11 януари – деня, в който отбелязваме Световния ден на думата „Благодаря“. Този ден е създаден, за да бъдем по- добри към околните и да не забравяме да благодарим на всеки за доброто му отношение към нас. За да направим този ден още по- специален и да се научим да бъдем мили към още повече хора по света, създадохме списък с 30 езика и как да кажем „Благодаря“ на всеки от тях.

С помощта на г- жа Елка Стоянова- учител по български език и литература учениците създадоха акростих с думата Благодаря. Благодарим за съдействието от страна на г- жа Невянка Иванова -учител ГЦОУД и г- жа Мартина Георгиева- социален работник.

снимки…

Информацията предостави Мария-Луиза Христова – педагогически съветник.

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.