Отбелязваме „Световния ден на сърцето“

На 28.09.2024 г. отбелязваме „Световния ден на сърцето“ и по този повод, гост в СУ „Йордан Йовков“, гр. Тутракан беше д-р Георги Ляпчев, опитен кардиолог, който проведе интересна и завладяваща беседа с учениците от 8. до 12. клас.

По време на срещата, д-р Ляпчев сподели важната роля на здравето на сърцето и предотвратяването на сърдечно-съдови заболявания. Той обсъди факторите, влияещи на сърдечното здраве, като хранене, физическа активност и стрес, и подчерта значението на здравословния начин на живот от млада възраст. Учениците имаха възможност да задават въпроси и да се включват в дискусията, което направи беседата още по-интерактивна и полезна.

Д-р Ляпчев напомни на всички участници, че превенцията и ранното откриване на заболявания са ключови за поддържане на добро сърдечно здраве. Всички присъстващи получиха полезни съвети и информация, която могат да приложат в ежедневието си.

Тази инициатива не само, че повиши осведомеността относно здравето на сърцето, но също така вдъхнови младите хора да се грижат за своето благополучие и да предприемат активни действия в подкрепа на своето здраве.

към албума…

Информацията предостави Мария-Луиза Спирова – педагогически съветник.

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.