Честит празник!

Празничен и тържествен е днешният ден – 24 май – ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Денят, в който отдаваме почит на всеки български учител, с благодарност за всеотдайността и грижата към децата – техните ученици, за да откриват те нови светове чрез знанието и науката. Бъдещето е в ръцете на нашите ученици, затова и призивът към тях в този ден е да продължават да се учат, да откриват нови хоризонти и да следват мечтите си.

По традиция, тържеството в училищния двор започна с вдигане на българския флаг и посрещане на училищното знаме. С цвете бе уважен всеки наш гост –кметът на Община Тутракан д-р Димитър Стефанов, г-н Адем Адем – председател на Общинския съвет, зам. кметът Васил Дойнов, г-ца Сашка Атанасова – директор на Дирекция „Образование, култура, младежки дейности, спорт и туризъм“, нашите бивши учители.

Вниманието на всички присъстващи бе към зрелостниците. Тяхното трудолюбие, любознателност и упоритост бяха възнаградени с връчването на приз „Най-добър“ в съответните предметни области. Специалният приз „Най-добър“ бе връчен от г-жа Анка Атанасова – директор на СУ „Йордан Йовков“ на Пламена Димитрова за постигнати високи резултати и отличия в предметните области Български език и литература, Чужд език, Математика, Информационни технологии, Обществени науки и Природни науки. Приз „Най-добър“ бе връчен на Гергана Бончева за постигнати отличия в предметните области Български език и литература, Чужд език, Информационни технологии и Обществени науки. Аляра Али бе удостоена с приз „Най-добър“ в предметните области Чужд език и Природни науки. Откроили се в областта на спорта и удостоени с приз са зрелостниците Синем Неджати и Енис Салим. За нашите абитуриенти завършването на училището е важен етап, но и начало на нов път. С натрупаните знания и умения им пожелаваме да постигнат своите цели.

Честит празник и на добър час!

снимки: Теодор Неделчев

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.