Ден на светите братя Кирил и Методий

   На 24 май 2012 год. се проведе честване по случай денят на Свети Свети Кирил и Методий. Братята славяни с пачето перо написаха нашето АБВ. Славянската азбука е огън прометейски, който ни спаси от мрака на незнанието. Освен отбелязване на този светъл празник, на този ден за последен път удари звънецът за дванадесетокласниците.  В очите им се четеше както радост, щастие, така и малка болка, тъга, породени от раздялата с учители и съученици. Всички бяха в еуфория, преизпълнени от различни чувства, емоции, минали преживявания, вечни спомени, плачещи, но все пак щастливи. На този ден те направиха първата си стъпка към живота, който вече е изцяло в техните ръце. И като мънички деца, още не до толкова пораснали за истинския живот, те пуснаха ръката на учителя, който ги водеше и напътстваше през тези години, и поеха сами към неизвестността.

    По случай завършването им се проведоха номинации „ Най- добър в…”, най-добрите бяха определени от учителя на съответния учебен предмет.

   Най-добър математик е Елена Тодорова. Най-добър в компютърните науки и чуждоезиковото обучение е Павел Златаров. Най-добър в природните науки е Христина Димитрова. Най-добър в обществените науки е Явор Лефтеров. Най-добрият спортист е Калоян Николов, а най-добрият художник е Пламен Христов.

Информацията предостави Габриела Маринова – XIа клас

Клип: г-жа Елена Тодорова

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.