„Добро за добро“ – открит урок

На 07.11.2023 г. в СУ „Йордан Йовков“ се проведе открит урок по Български език и литература в 4.б клас, с учител Николинка Йорданова, на тема „Добро за добро“ – Ран Босилек. В хода на урока чрез използването на разнообразни техники и методи учениците усъвършенстваха умението си за възприемане и осмисляне на художествен текст; откриваха признаците по които се разпознава приказка; проследяваха последователността на епизодите; изразяваха своето отношение към героя, неговите постъпки и качества. Научиха в какво се изразява доброто.

В края на учебния час госпожа Йорданова благодари на учениците за активността и им пожела да бъдат причината някой да повярва в доброто.

Гости на открития урок бяха г-жа Пепа Лазарова- началник отдел „Организационно-методическа дейност и контрол“, Регионално управление на образованието-Силистра, Анка Атанасова- директор на СУ „Йордан Йовков“, Анелия Калдарева- зам.-директор „ Учебна дейност“, млади педагогически специалисти от област Силистра, учители.

След урока се проведе дискусия на тема “ Предизвикателства пред младия учител“, на която г-жа Пепа Лазарова сподели своите впечатления от урока и провокира младите хора да изразят и споделят своите впечатления от урока, своите виждания за предизвикателствата пред тях, които им поставя учителската професия в съвременното общество.

снимки…

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.