Бинарен урок по български език и литература и информационни технологии

На 19 юни 2023 г. в класната стая на 8.а клас се проведе бинарен урок, резултат от екипната работа между учителя по български език и литература – г-жа Стоянова и учителя по информационни технологии – г-жа Манчева.

Подрастващите се затрудняват да формулират правилно, точно и ясно изказа си, когато е необходимо да представят и защитят дигитален продукт. Те бързо се ориентират в използването на дигиталните приложения, за да създадат уеб сайт, но трябваше да получат подкрепа и насоки, относно презентирането на своя дигитален продукт. Спазвайки учебното съдържание по български език, осмокласниците бяха предизвикани да създадат и изпратят електронно писмо, в което да опишат съдържанието на своя уеб сайт и да се мотивират за избраната от тях тема.

Урокът имаше и още една поставена цел, която е в пряко отношение към иновативния предмет „Уеб програмиране“ и проекта „Успехът ни обича“- включването на колеги от педагогическата общност за прилагане на елементи от иновацията в пряката си урочна работа.

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.