ИНОВАТИВНИ В ДЕНЯ НА ЗЕМЯТА

Под това мото на 21 април 2023 г. В СУ „Йордан Йовков“ с учениците от 2.б клас се проведе интегративен урок, обединяващ учебните предмети: Математика – задължителна подготовка и Дигитална математика – факултативна подготовка. Урокът-празник организираха Анелия Христова – класен ръководител на 2.б клас и Елена Николова – учител по Дигитална математика.

С тематично свързани с предстоящия Ден на земята задачи, малките математици по нетрадиционен начин усвоиха таблицата за умножение с числото 9, а новите знания затвърдиха и обобщиха с помощта на флаш игри.

За лекотата, с която учениците се справят с поставените математически задачи, съществена роля изиграва факултативната подготовка по дигитална математика, в която за втора учебна година се обучават второкласниците от училището. Предметът е един от най-желаните, заради игровия подход, с който се затвърждават математическите познания от общообразователната подготовка, а и заради симпатичните дигитални герои, помагащи в обучението и водещи учениците по-високо в трудната наука.

Не бяха скрити интересът и емоцията на присъстващите родители от това да видят децата си в работна атмосфера, знаещи и можещи дигитални математици. На урока присъстваха още учители от училището, зам.-директорът по учебната дейност Анелия Калдарева и зам.-директорът по административно-стопанската дейност Дияна Русева.

към албума…

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.