Училищен рецитаторски конкурс „Отечество мило любя, неговият завет пазя.”

Малко повече от час и половина  патриотични стихове и песни озвучаваха централното фоайе на СУ „Йордан Йовков”. С неподправена обич към „всичко българско и родно” участниците в училищния рецитаторски конкурс, стартирал в 12.00 ч. на 01.03.2023 г., изпълниха художествени творби, посветени на Трети март – Денят на Освобождението, и  на Васил Левски, от чиято непрежалима гибел ни делят вече 150 години.

Рецитаторите /от 1. до 12. клас/, разпределени в три възрастови групи,   успяха да впечатлят и журито, и публиката. Никой не остана равнодушен. Поетическите текстове, тематично обвързани с надслова на конкурса – „Отечество мило любя, неговият завет пазя”, въодушевиха малки и големи, разбудиха  у присъстващите  съзнанието за  принадлежност към българския род и култура, възпламениха „позаспали” родолюбиви чувства.

Организаторите на конкурса – УС при СУ „Й. Йовков” и МО на учителите по български език и литература,  работиха дни наред в невероятен синхрон, за да реализират това впечатляващо със замисъл, композиция, стил и стройност събитие. За високото му  качество допринесе и всеотдайният апостолски труд на учителите от начален, прогимназиален и гимназиален етап,   подготвили  всяко едно от изпълненията. Неоценим е и приносът на Дилара /10.клас / и Теодор/ 12.клас/, които  не само бяха прекрасни водещи на изключително ниво, но се погрижиха и за озвучаването.

От обединените усилия на  ученици и  учители, от вградената  любов във всеки детайл, от вложената младежка енергия и плам се роди едно силно и запомнящо се училищно събитие. И да помним, това е пътят на успеха!

Информацията предостави: г-жа Гинка Георгиева – старши учител по български език и литература

към албума…

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.