Един по-различен урок в СУ „Йордан Йовков“

Изпитваме ли суеверен страх пред числото 13 или чакаме датата с нетърпение, за да ни донесе късмет?

На този въпрос отговориха учениците от 5а клас, след проведения бинарен урок по математика и български език и литература на 13.01.2023 г, петък. Темата на урока, подготвен от г-жа Нидалина Куманова и г-жа Елка Стоянова, бе „Част от число и изменяеми части на речта“. Работата на учениците бе наблюдавана от директора на училището, г-жа Анка Атанасова и учителят по БЕЛ, г-жа Жоржета Йорданова.

Изходният текст, върху който работиха учениците, бе свързан с отношението към числото 13 – откриване на изменяеми части на речта и намиране на каква част от целия текст са те. Петокласниците работиха с желание, отговорно и задълбочено, като най-голям ентусиазъм предизвикаха последните две задачи – „Асоциации“ и „Домино“.

В края на часа учениците споделиха, че са удовлетворени от този нестандартен начин на работа и с нетърпение очакват следващия петък, 13-ти.

Този тип уроци дават възможност за разчупване на традиционното преподаване и изменението на образователната среда, които са основни фактори за постигане на по-добри резултати в учебния процес.

снимки…

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.