Млад писател

    Десетокласничката Селма Молла е сред 12-те млади творци от цялата страна, успели да впечатлят журито на  Националния литературен конкурс „Млад писател” – Коледа 2022 г. Да стане част от тази престижна селекция, позволяваща  й да се включи във втория етап на надпреварата, Селма заслужи както с двете си литературни произведения – разказ по зададена тема: „Аз обаче ще мога да…” и лирически текст за майката, така и с оригиналните си  и задълбочени отговори на 42 литературни задачи.

Вторият етап ще се проведе на 16.XII. 2022 г. в Националната Априловска гимназия, гр. Габрово, където младото ни дарование с още 11 ученици от 7. до 12. клас, нейни събратя по перо, ще участва в дейностите, предвидени в Програмата на конкурса: срещи със съвременни автори, творческа работа в екип, самостоятелно творческо писане, дискусии… Очаква я, по думите на Ивайло Гогов, писател и патрон на конкурса, едно „приключение” в света на изящната словесност.

Да пожелаем на Селма удовлетвореност от предстоящите литературни събития и несекващо вдъхновение за нови творби! А на нейната учителка по български език и литература и консултант при подготовката й за участие в конкурса г-жа Гинка Георгиева още много поводи за професионална гордост!

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.