Честито дипломиране, ученици от Випуск 2022!

На 20 юни 2022 г., в Обреден дом, гр. Тутракан бяха връчени дипломите на учениците за завършен втори гимназиален етап на средното образование.

Ние сме горди с Вас и Вашите постижения! Ние сме уверени, че ще продължите с още по-големи успехи!

към албума…

 

Предстоящи групи по НП „Заедно в изкуства и спорт“

СУ „Йордан Йовков“ – Тутракан  предвижда да участва в НП „Заедно в изкуства и спорт“ със сформирането на следните групи за учебната 2022 – 2023 година:

Модул 1. Изкуства (3 групи)

Музикално изкуство:

Вокална група за изпълнение на забавна и естрадна песен  – 1 група, I възрастова група / I – IV клас /

Академичен хор – 1 група, ІІ възрастова група – / V – VІІ клас /

Театрално изкуство – 1 група, ІІ възрастова група – /V – VІІ клас/

 

Модул 2. Спорт (2 отбора)

Баскетбол – 1 отбор, момичета, момчета – I възрастова група (I – IV клас)

Футбол – 1 отбор, момчета, II възрастова група (V – VII клас)

Волейбол – 1 отбор, девойки, юноши (ІХ – ХІІ клас)

Повече информация за НП „Заедно в изкуство и спорт“ може да намерите на следния линк: https://mon.bg/bg/101131

Последен ден от форума по НП „Иновации в действие“ в СУ „Йордан Йовков“, гр. Тутракан

С открит урок при второкласниците по Дигитална математика продължиха дейностите по Модул 1: Мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри иновации. Във факултативния час присъстваха ученици от 2. клас със своя ръководител г-жа Елена Николова, бъдещи първокласници и техните родители. Урока наблюдаваха нашите гости от ОУ „Христо Ботев“- с. Асеневци, СУ „Васил Левски“- гр. Елин Пелин, СУ „Йордан Йовков“-гр. Сливен и колеги. Малките ученици визуално програмираха, като резултатът беше решени математически задачи.

Преди отпътуването на нашите гости се проведе кратка дискусия на тема „Дигитални иновации в образованието“. Г-жа Анка Атанасова, директор на СУ „Йордан Йовков“, гр. Тутракан връчи сертификати на участниците във форума и картини, рисувани от наши ученици под ръководството на г-н Аурел Стоянов, старши учител по Изобразително изкуство.

към албума…

Мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри иновации

Втори ден продължиха дейностите по НП „Иновации в действие“. От 6.06. до 8.06.2022 г. на СУ „Йордан Йовков“ гостуват представители на училища от гр. Сливен, с. Асеневци, обл. Плевен и гр. Елин Пелин, обл. София. Реализират се дейностите по Модул 1: Мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри иновации. Събитието уважи г-жа Ивелина Петрова, представител на РУО, гр. Силистра.

В първия ден екипите от училищата присъстваха на открит урок по Уеб програмиране. В него участие взеха ученици от осми клас и ученици в девети клас от клуб „Дигитални умения“ с ръководител г-жа Нели Манчева. Домакините кодираха чрез html код в платформата www.programiram.com и представиха разработените от тях уеб страници.

Добри иновативни практики представиха гостуващите екипи в днешния ден. Следваше открит урок по Интерактивен графичен дизайн, на който петокласниците представиха своите графични умения под ръководството на г-жа Елена Тодорова. След кратката почивка дейностите продължиха с по-забавен характер. Увлечени от темата „Воден свят“, учениците създадоха плакати и уеб сайтове. Предварителната обиколка на училищните коридори /по проект „Обичам моето училище“ са изпъстрени с информация за морета и океани/, помогна на гостите да се ориентират и черпят информация, която приложиха в своите проекти – плакати и уеб страници.

Вълнуваща се оказа срещата на нашите гости с Димо Димитров и Габриел Генчев, всепризнати със своите постижения в канадската борба и техния учител и вдъхновител Красимир Костадинов – световен и европейски шампион по канадска борба.

към албума…

Първи на финалния кръг на Националното състезание „IT Знайко+“

Петокласничката Айлин Халиибрямова от СУ „Йордан Йовков“ – Тутракан е първа сред връстниците си на финалния кръг на националното състезание „ИТ Знайко+“ с максимален брой точки от проект и защита – 1000 т.

До крайния кръг на състезанието по Информационни технологии достигнаха още 4-ма ученици от училището: петокласниците Самир Рашид, който е удостоен със специална награда за оригинална идея и Кристиян Златков, както и осмокласниците Ивет Стоянова, постигнала трето място във възрастовата си група, и Диляра Кючук.

Заслужават поздравления!

Информацията предостави Елена Тодорова – старши учител по Информационни технологии.

Българският език- лесен и интересен

На 02.06.22 г. в гр. Силистра, в Регионална библиотека „П. Павлович“ се проведе областен кръг на състезанието по Български език и литература, „Българският език- лесен и интересен“. Отборът от 5.б клас се класира на второ място. Поздравления за Айлин, Деси Слава и Ралица!

снимки…

Информацията предостави: Венета Александрова, старши учител по Български език и литература

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.