национален празник 3 март

 Знаменосците, четниците, ученици и учители от нашето училище присъстваха на общоградското тържество в парк „Хр. Ботев”, по повод Националния празник на България. На 3 март 2012 година се навършват 134 години от подписването на Санстефанския мирен договор /3.03.1878 год./, според който се слага край на петвековното робство, под което се намира България.

  Гости на тържеството бяха областния управител на област Силистра Николай Димов, народния представител от ГЕРБ Стефан Господинов. Водещите на празника Никола Крачанов и Мариета Спирова предоставиха думата за изказвания на гостите и на д-р Димитър Стефанов – кмет на община Тутракан. Вокална група „Вива Тийнс” поздравиха гражданите и гостите с патриотични песни, Здравко Мандаджиев изпълни любимите си народни песни, а народни танци изпълниха придружаващата го танцова формация. Бяха положени венци пред паметника на загиналите за свободата на Родината.

 

 

Вашият коментар

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.