Младост, усмивки и емоция! Попътен вятър, скъпи абитуриенти!

За да изкажат последните си пожелания за успех към зрелостниците, се събраха учители, родители и гости във фоайето на училището.

Празнично ги поздравиха малчуганите от начален етап!

Забавна номинация за всеки!

Вълнения и последен училищен звънец за абитуриентите от Випуск 2022!

много снимки…

Интегративен урок по Изобразително изкуство и Дигитална математика

На 12 април 2022 г., в СУ „Йордан Йовков“ с учениците от 2.а клас се проведе открит интегративен урок по Изобразително изкуство и Дигитална математика, на тема „Знаци в природата и създаване на рисунка-игра“. Темата беше разработена и представена от началните учители Елена Николова и Стефка Станкова. Целта на урока беше да се формират знания и умения за ориентиране в природната среда чрез знаци на визуалната комуникация. Реализирането на целта се осъществи чрез създаване на рисунка-игра, в която учениците приложиха на практика знанията и уменията, усвоени от иновативния предмет Дигитална математика.

Чрез своите рисунки, второкласниците ни отведоха на екскурзия сред природата, но изобразените герои решават задачи, за да стигнат до обекта на своята разходка. В рисунките си учениците използват блокове за математическо моделиране и така у тях се формира интерес към програмирането във визуална среда.

Гости на интегративния урок бяха Анка Атанасова-директор на училището, Маргарита Манолова-главен учител, учители и родители.

повече снимки…

В очакване на зрелостниците от Випуск 2022…

В днешния петъчен ден за последно учениците от Випуск 2022 ще бъдат в своите класни стаи. Празнично е подготвено и училищното фоайе, в което след минути ще се изпълни с трепети и вълнения от ученици, родители и учители, преподаващи през учебните години на зрелостниците.

Очакваме Ви!

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.