Тържествено откриване на учебната 2012/2013 година

Отново за учебната година

разкри училището днес врати….

Изпълнен с този екот многогласен

от септемврийско слънце озарен,

начало на живота ни прекрасен –

 как радостен си, пръв учебен ден!

    Със стихове започна тържествената част от началото на учебната 2012/2013 година. В 9.00 часа дворът на училището беше изпълнен с ученици, родители и гости. С трепетно вълнение първокласниците чуха поздрава на г-жа Златарова – директор на училището. Техни класни ръководители са Венета Консулова и Неделчо Делев. Емилиано Радев от 1б клас и Йоана Дуканова от 1а клас изпълниха стихотворения, посветени на първия учебен ден.

   Гостите ни – г-жа Петя Василева-заместник кмет на Община – Тутракан и г-н Васил Дойнов – специалист в отдел „Спорт и туризъм” към Общината подариха книжки на най-малките. Г-жа Василева прочете поздравителния адрес от г-н д-р Стефанов – кмет на Община – Тутракан.

    За да поздравят своите преподаватели на тържеството присъстваха и наши бивши ученици. Те са вече студенти и от изказването на г-жа Златарова стана ясно, че има 80% реализация на Випуск 2012. С гордост спомена имената на Айлин Мутиш и Елена Тодорова – студенти във Виенски технически университет. Не може да се забравят и пълните отлични оценки по история и цивилизация и биология и здравно образование /ДЗИ/ на учениците Венцислав Кръстев и Христина Димитрова.

    Не по малко развълнувани бяха дванадесетокласниците. На тях им предстоят дни, изпълнени с преодоляване на много препятствия, свързани с учебния процес, но ги очакват и незабравими мигове около подготовката и отпразнуването на абитуриенския бал. Г-жа Иванка Змеева, г-жа Мария Кирякова и г-жа Бисерка Симеонова ще изведат Випуск 2013.

   Чудесно изпълниха своите песни и създадоха добро настроение учениците от 2а и 3а клас с класни ръководители г-жа Даниела Кръстева и г-жа Янка Иванова, възпитаниците от 8 клас на г-жа Росица Иванова.

    Гергана Вълкова и Мариела Тодорова от 9б клас бяха водещи на тържеството под ръководството на г-жа Мария Иванова.