В деня на най-българският празник!

Празничен е този ден – Денят на българската азбука, на Светите братя Кирил и Методий, на българската просвета и култура и на славянската книжовност! Празнува цялата страна, празнува нашето училище – Средно училище „Йордан Йовков“, град Тутракан.

Светъл и тържествен е този ден – денят, в който изпращаме нашите дванадесетокласници! С пожелание за здраве и късмет! Емоционален ден го направиха словата и песните им, които за последно бяха чути в училищния двор.

Ключови моменти от днешното тържество бяха –  Парадът на буквите, които представиха учениците от начален етап, награждаването с призовете „Ученик на годината „ и „Най-добър“ в съответната предметна област, както и традиционното шествие на зрелостниците под 12-те венеца от цветя, символизиращи преминалите учебни години.

С цветя бяха уважени нашите почетни гости – г-н Стефанов, кмет на Община Тутракан, г-жа Дарина Иванова, зам. кмет „Образование и култура“, Община Тутракан, г-н Кантаров, председател на Общински съвет, гр. Тутракан. Присъстваха родители, гости и бивши наши учители.

Г-жа Атанасова, директор на училището поздрави и награди с плакети  учителите от методични обединения по Български език и литература, по Чужд език и Начален етап на обучение.

Да бъдеш Ученик на годината е достойно и престижно. Отличието получава ученикът с най-много изяви в различни учебни дейности през цялата учебна година. За начален етап на обучението призът получи Християна Тодорова, за прогимназиален етап – Айлин Халиибрямова и за гимназиален етап – Андрей Радославов.

Почетния знак „Най-добър“ получиха:

  • в предметна област „Български език и литература“ – Любомира Бойчева и Велислава Димова;
  • в предметна област „Чужд език“ – Любомира Бойчева;
  • в предметна област „Математика, информатика и информационни технологии“ – Елени Ванева;
  • в предметна област „Обществени науки“ – Диляра Рашидова;
  • в предметна област „Природни науки“ – Диляра Рашидова и Фунда Вели;
  • в област „Изкуства“ – Даниела Христова;
  • в област „Спорт“ – Нурсет Исмаилов и Елени Ванева.

албум 1…

албум 2…

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.