Интерактивен урок на тема “Еукариотна клетка”

В СУ “Йордан Йовков” се проведе интерактивен урок на тема “Еукариотна клетка”.

Месец декември е месец на чудеса. Животът е чудо, заражда се от една клетка, затова избрахме урока за клетката и микрокосмоса, който е тя. За да посветим учениците в тайните на клетката, урокът бе представен от ученичката Диляра Рашидова, която е от 12.б клас, профил Природни науки.

Проведеният открит урок по биология и здравно образование беше представен по интерактивен начин, който бързо достигна до съзнанието на учениците от 9.б клас. Чрез мултимедийна презентация, много схеми и междупредметни връзки, урока се усвои от учениците. Знанията от часа бяха проверени и затвърдени с игра в Kahoot!, подготвена от Диляра, в която участваха всички ученици. Преподавателят по биология и здравно образование – Бисерка Симеонова сподели, че искрата вече е запалена и оттук нататък ще има много часове, в които учениците ще бъдат в ролята на учители. Учениците от 9. клас, силно впечатлени от начина на презентиране на Диляра изявиха желание да преподават на по-малките ученици.

Пожелаваме на всички приятели на биологията весели новогодишни празници!

Този сайт е част от мрежата от сайтове на училища www.daskalo.com. Направете и вие сайт на вашето училище напълно безплатно.